23 Април 2024 г. Вторник

БСП връща София на софиянци и я променя

2011-09-11 10:09:38
Отиваме на тези избори с амбицията да се направи промяна на София. Няма как тези, които олицетворяват днешното състояние, да бъдат промяната, а промяната я искат хората на София. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция.

Важното е София да се върне на софиянци. За първи път БСП има кандидат за кмет на София повече от година преди изборите, посочи той.

Физическото оцеляване минава през трупа на ГЕРБ, ще направя всичко възможно ГЕРБ да загуби София. Това каза Георги Кадиев, кандидат за кмет на столицата от БСП.Станишев приветства идеята на кандидата на червената партия Георги Кадиев за Обществен съвет към общината. По думите му БСП е партия, която постоянно се променя.

"Променяме София" е девизът на кампанията за местните избори в столицата, предаде Фокус.

Румен Овчаров - председател на Софийска градска организация на БСП, каза, че „софийските котараци са вече национални български котараци” и софийската практика за предварително определяне на фирмите победители в конкурсите е вече национална практика.

БСП в София си е поставила една много сериозна задача, която преследва вече дълги години. Имаме кандидат за кмет, който на практика вече е трета година кандидат и това има своите плюсове, за минусите ще разберем след кампанията, надявам се да няма такива, заяви Овчаров.

Той попита къде са кръстовищата на две нива, които трябваше да опасват София. Южната дъга, която лошото правителство на Тройната коалиция финансира със 100 милиона, не сме чули едно благодаря за това, заяви той.

Овчаров каза още, че медиите могат да познаят номинациите на ГЕРБ по това кой реже ленти и на кого се вдига рейтингът. Той заяви, че номинацията на Йорданка Фандъкова за кмет на София от ГЕРБ не е изненада и че има пряко наблюдение върху нейната професионална кариера, защото и трите му деца са завършили 73-о училище в София, където тя е била учител, директор.

Фандъкова да си беше останала директор, заяви Овчаров."Ще се съглася с Цветан Цветанов – да си беше останала в образованието. Със Столична община тя не се справя, няма визия, няма характер, за да се справи с лобитата. И тя усвои част от порочните практики в Столична община и на бившия кмет", заяви Овчаров.

Желю Бойчев, водач на листата но общинските съветници, заяви, че общинските съветници от БСП са спрели разсипването на една от най-апетитните сфери – транспорта на града. Този мандат не направи нищо със Софийски имоти – най-скандалното дружество, просто се смени крайният адресат на този, който получава парите, каза Бойчев.
източник: actualno.com

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати