26 Април 2024 г. Петък

Волейболните национали тръгват на поход към медалите на европейското първенство

2011-09-10 07:03:24
Българските волейболисти започват поход към подобрено класиране на европейското първенство в сравнение с изданието преди две години. Тогава те завършиха трети, което сега означава първо или второ място сега на шампионата в Чехия и Австрия.

С подготовка под ръководството на селекционера Радостин Стойчев, насочена изцяло към европейския шампионат, и с нормално здравословно състояние на основните състезатели оптимизмът надделява.

"Обикновено в навечерието на такива важни мачове, винаги имаме усещането, че можем да направим нещо повече. Разбира се, състезателите вложиха необходимия труд, така че утре ще излезем, за да покажем това, върху което сме работили през последния месец и половина", заяви Стойчев след вчерашната последна тренировка в Прага.

"В момента няма преуморени играчи, възстановени са, но от утре адреналинът ще бъде толкова голям, че едва ли някой ще мислим за умора", добави той.

Походът към медалите започва днес с двубой срещу аутсайдера в група D Словакия от 16 часа. В групата са още Германия, с който имахме проблеми в Световната лига, и традиционно неудобният съперник Полша. Последният в групата отпада от турнира, а премията за победителя е един мач по-малко преди 1/4-финалите.

Още преди заминаването някои от звездите на тима бяха настроени позитивно за предстоящия шампионат. "На европейското първенство може да очакваме много неща. Надявам се да се представим добре. Имаме шансове за нещо голямо. Ако започнем с три победи, ще си направим живота по-лесен. Нашите сметки минават през Италия, но се надявам да излезем от групата и след това - каквото стане. Аз лично не обичам сметките", заяви Матей Казийски.

Българските волейболисти са смятани като трети фаворит според прогнозите на букмейкъра Sportingbet. Като основен претендент е сочен победителят от Световната лига Русия с коефициент 1.66, следван от Сърбия, който националите победиха в контрола в София преди месец, със 7.50. За българския състав коефициентът за успех е 8.50.

Радостин Стойчев направи и специално обръщение към феновете, в които обяви желанието отборът да ги зарадва с успехите си.

"С много голямо преклонение бих се обърнал към феновете. Те са наистина нещо голямо за нас и те са много важни за нас. Благодаря им, че ни подкрепяха през цялата година на подготовка. Наистина искаме да зарадваме нашите поддръжници. Но няма място за сантименти, интересува ме само победата", каза той.

Вчера националните проведоха последната си тренировка в зала "O2 арена", която продължи точно 90 минути. В заниманието участваха всички 14 състезатели. Видимо по време на упражненията, в целия отбор и в щаба цари отлично настроение, съобщиха от федерацията.

БНТ 1 ще предава пряко мача България - Словакия от 16.00 часа българско време, както и всички останали двубои на националния тим.

Програмата на България в група D

10 септември Словакия - България 16.00 ч.
11 септември Полша - България 19.00 ч.
12 септември България - Германия 16.00 ч.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати