20 Април 2024 г. Събота

Плевнелиев можел да бъде бомба за Борисов

2011-09-08 09:00:00

Огромен е шансът кандидатирането на Росен Плевнелиев да се окаже първата голяма и катастрофална грешка на  Бойко Борисов. Това прогнозира политологът Евгений Дайнов пред bTV.

"Росен Плевнелиев не иска да бъде президент, това му е написано на челото. Ще последва една кампания, при която, понеже Плевнелиев е почтен човек и не може да казва нещо, което не е така, кампанията не може да бъде силна. Вече сме видели как една слаба кампания подяжда гласове. Така че Росен Плевнелиев може да е голяма бомба за Бойко Борисов", коментира Дайнов.

Политологът Татяна Буруджиева също изрази резерви около издигането на строителния министър за кандидат-президент.

"Ако попитаме който и да е човек какво трябва да прави Росен Плевнелиев, той ще ви каже, че трябва да прави магистрали", коментира тя и добави, че Плевнелиев трябва да си тежи на мястото. 

Според нея за две години са били хвърлени толкова средства и усилия, за да ни убедят, че този човек ще ни построи магистралите, "а сега имат 40 дни, за да ни убедят, че този човек ще направи едни други неща, не точно магистрали".

"Когато в политиката се върви към поста президент, трябва да се върви по-логично", смята Буруджиева.

 

Според шефката на МВМД Мира Радева обаче е важно, че хората много харесват Плевнелиев.

Тя заяви, че през лятото агенцията е направила серия от изследвания на различни фокус групи. На тях било тествано качеството на Росен Плевнелиев като кандидат-президент.

"Хората много го харесват, много го приемат именно в ролята му на кандидат-президент. Хората са се отвратили от политическите лица, така че експертният екип Плевнелиев – Попова се харесва", убедена е Мира Радева.

Според нея твърдите електорални звена се стопяват, а драстично се увеличават избирателите, които са склонни в последния момент да променят вота си. Освен това по думите й на този вот гласуват под 50% от избирателите.

"Челната тройка е ясна, при това от една година, но оттук нататък са възможни изненади", заяви Мира Радева, като цитира, че за момента Росен Плевнелиев събира повече избиратели от двамата следващи кандидати – Ивайло Калфин и Меглена Кунева.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати