27 Април 2024 г. Събота

Плевнелиев безстрашен. Ще е устойчив президент

2011-09-08 08:53:55

Нямам страхове, имам планове. Така кандидатът на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев аргументира пред БНР участието си в битката за държавен глава на предстоящите избори. 

"Моят живот е символ на това, в което вярвам, и това, за което работя, и това, което ще осмисли и моята работа в Президентството – упоритост, устойчивост, вяра в това, което правиш, раздаване и преди всичко ясното усещане на смисъла. 

Аз съм минал през много тежки моменти, но никога не съм забравял и не съм изпускал смисъла на това, което правя. Затова ще продължавам и оттук нататък по този начин", заяви Плевнелиев.

Той обясни, че за две години работа в строителното ведомство отговорностите му като министър не са били да полага асфалт, а да изгради институцията. И обеща, че ако спечели изборите, така ще работи и за в бъдеще.

"Бих искал да разширим хоризонта пред гражданите, пред българската икономика. И, разбира се, да дадем една много ясна посока, да начертаем пътя. Той да бъде работещ и да ги спазваме. Президентът трябва да изгради националната визия. Президентството трябва да се превърне в един стратегически център за национални приоритети и постигане на съгласие по тях", категоричен е кандидатът за президент.

Той отново повтори, че страната ни може да бъде регионален лидер, но затова били нужни последователните усилия на много партии и правителства.

"България не може на всеки четири години да рестартира от нулата", смята още Плевнелиев.

 

Очаква се утре парламентът да приеме решение за персонални промени в правителството, с което да освободи Росен Плевнелиев от поста му на министър на регионалното развитие и благоустройството.

Министър Плевнелиев подаде оставка и на негово място застана Лиляна Павлова, която беше зам-министър в строителното ведомство. Нейната кандидатура също трябва да бъде одобрена от депутатите.

Плевнелиев вчера подаде оставка, след като ГЕРБ го номинира за кандидат-президент.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати