20 Април 2024 г. Събота

В Шумен обявиха ден на траур в памет на Присиян

2011-09-07 14:50:36

Със заповед на кмета Красимир Костов утре, 8 септември, е обявен за траурен ден в община Шумен във връзка с трагичното убийство на 11-годишния Присиян Иванов, което потресе обществеността.

Забранява се провеждането на публични тържества и радостни ритуали през целия ден на територията на общината.

В гр. Шумен и в останалите населени места националните и общинските знамена ще бъдат спуснати наполовина.

11-годишният Присиян Иванов, който бе зверски убит в неделя, беше погребан днес в гроба на баба му в Шумен. 
За убийството му е задържан Христо Христов - Кобрата, който направи самопризнания.

Пред съдията заподозреният заявил, че е имал конфликт с Присиян за 30 стотинки, които имал и настоявал да върне на момчето.

Двамата се скарали, започнали да се боричкат, при което Христо наръгал Присиян няколко пъти с нож в областта на врата. Жестокото убийство е било извършено в недостроения търговски дом в центъра на Шумен.

По-рано днес кметът на града Красимир Костов прие представители на социалната група във Facebook "Цвете за Присиян".

Градоначалникът разреши на групата да проведе утре шествие, което ще тръгне в 18 ч. от Градската градина и ще завърши в центъра на Шумен, пред сградата, където бе убито 11-годишното момче.

Представителите на социалната група поставиха въпроса за охраната на недостроения обект.

Градоначалникът им разясни, че имотите са на "Автомагистрали "Черно море", БТК, пощите и малка част на общината.

 

Подходите към общинската част са затворени с решетки, коментира Костов. Заради липса на ограждения в предходните месеци на "Автомагистрали" са съставяни актове, кметът търсил съдействие и от зам.-министъра на съобщенията, сега министър Ивайло Московски, но въпросът не е намерил разрешение.

Градоначалникът заяви пред разтревожените за децата си родители, че ще поиска нови санкции срещу останалите собственици, които не са обезопасили имотите си.

Бяха поставени и въпросите за гонките с мотори по бул. "Симеон Велики", за ефективността на видеонаблюдението в града и в училищата, за съоръженията по детските площадки.

Представителите на Facebook групата изразиха претенции освен към общината и към действията на полицаите, които според тях често стоят безучастни към нарушителите.

Кметът Костов обобщи в заключение, че изводите и оценките на гражданите съвпадат с тези на общината. Тази наша среща ще е повод ние заедно да активизираме поведението си и да преодоляваме проблемите, заключи градоначалникът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Шумен


Новини
Издадените разрешителни за строеж на жилища, и започналите строежи в Шуменска област чувствително намаляват в сравнение с миналата година, сочат данните на регионалната статистика.П ...
Новини
Близо десет нови теча са установени по водопровода от язовир "Тича", който захранва Шумен, съобщава БНР.Припомняме, градът и още три села (Белокопитово, Дибич и Панайот Волов)  ...
Новини
Областният координатор на Движение България на гражданите и общински съветник в Шумен Даниела Русева е водач на листата на Реформаторския блок в 30-ти многомандатен избирателен район.Листата ...
Новини
Маскирани мъже нахлуха в къща в Шумен и пребиха семейството, в което и 80-годишна баба, за да го оберат.Случката като сцена от екшън се разиграла във вторник след 23 часа. През това време бабата, дъще ...
Новини
Кампания "Да спасим книга" за подкрепа с книги на читалища и училищни библиотеки продължава своята дейност и през 2017 г. През всеки един месец на календарната година ще се стремим ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати