Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Юли 4
Начало arrow Шумен arrow В Шумен обявиха ден на траур в памет на Присиян

В Шумен обявиха ден на траур в памет на Присиян

  Print E-mail
2011-09-07 14:50:36
източник: dnes.bg

Със заповед на кмета Красимир Костов утре, 8 септември, е обявен за траурен ден в община Шумен във връзка с трагичното убийство на 11-годишния Присиян Иванов, което потресе обществеността.

Забранява се провеждането на публични тържества и радостни ритуали през целия ден на територията на общината.

В гр. Шумен и в останалите населени места националните и общинските знамена ще бъдат спуснати наполовина.

11-годишният Присиян Иванов, който бе зверски убит в неделя, беше погребан днес в гроба на баба му в Шумен. 
За убийството му е задържан Христо Христов - Кобрата, който направи самопризнания.

Пред съдията заподозреният заявил, че е имал конфликт с Присиян за 30 стотинки, които имал и настоявал да върне на момчето.

Двамата се скарали, започнали да се боричкат, при което Христо наръгал Присиян няколко пъти с нож в областта на врата. Жестокото убийство е било извършено в недостроения търговски дом в центъра на Шумен.

По-рано днес кметът на града Красимир Костов прие представители на социалната група във Facebook "Цвете за Присиян".

Градоначалникът разреши на групата да проведе утре шествие, което ще тръгне в 18 ч. от Градската градина и ще завърши в центъра на Шумен, пред сградата, където бе убито 11-годишното момче.

Представителите на социалната група поставиха въпроса за охраната на недостроения обект.

Градоначалникът им разясни, че имотите са на "Автомагистрали "Черно море", БТК, пощите и малка част на общината.

 

Подходите към общинската част са затворени с решетки, коментира Костов. Заради липса на ограждения в предходните месеци на "Автомагистрали" са съставяни актове, кметът търсил съдействие и от зам.-министъра на съобщенията, сега министър Ивайло Московски, но въпросът не е намерил разрешение.

Градоначалникът заяви пред разтревожените за децата си родители, че ще поиска нови санкции срещу останалите собственици, които не са обезопасили имотите си.

Бяха поставени и въпросите за гонките с мотори по бул. "Симеон Велики", за ефективността на видеонаблюдението в града и в училищата, за съоръженията по детските площадки.

Представителите на Facebook групата изразиха претенции освен към общината и към действията на полицаите, които според тях често стоят безучастни към нарушителите.

Кметът Костов обобщи в заключение, че изводите и оценките на гражданите съвпадат с тези на общината. Тази наша среща ще е повод ние заедно да активизираме поведението си и да преодоляваме проблемите, заключи градоначалникът.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Шумен
  Новини Близо десет нови теча са установени по водопровода от язовир "Тича", който захранва Шумен, съобщава БНР.Припомняме, градът и още три села (Белокопитово, Дибич и Панайот Волов) останаха ...
  Новини Областният координатор на Движение България на гражданите и общински съветник в Шумен Даниела Русева е водач на листата на Реформаторския блок в 30-ти многомандатен избирателен ...
  Новини Маскирани мъже нахлуха в къща в Шумен и пребиха семейството, в което и 80-годишна баба, за да го оберат. - - Случката като сцена от екшън се разиграла във вторник след 23 часа. През това време ...
  Новини Кампания "Да спасим книга" за подкрепа с книги на читалища и училищни библиотеки продължава своята дейност и през 2017 г. През всеки един месец на календарната година ще се стремим на ...
  Новини Шофьор на автобус от градския транспорт в Шумен е бил набит от водач на BMW след спор за предимство на пътя. - - Инцидентът станал вчера по бул. "Съединение" в града. Автобусът идвал от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?