20 Април 2024 г. Събота

Матеус: Главите на футболистите не са на терена

2011-09-07 05:21:53

Германският селекционер на националния ни отбор по футбол Лотар Матеус не спести критиката на родните футболисти, които загубиха гостуването на Швейцария с 1:3 в предпоследния квалификационен мач за Евро 2012.

Специалистът откровено заяви, че не знае къде са мислите на играчите му, но със сигурност не са на терена: "Загубихме за пореден път заради индивидуални грешки на наши футболисти. Не играхме достатъчно умно и когато направиш тези грешки, нямаше как да не загубим. 

"Когато имаме план е хубаво всички да го следват. За съжаление това не се случи. Някои бяха разсеяни и мислите им бяха другаде. С такива грешки, каквито допуснахме и при трите гола, не можем да очакваме нищо добро. При втория гол Занев се подхлъзна, а при третия - Ивелин Попов им подава."

Матеус обясни, че предварителното тактическо задание е било за дефанзивна игра и контраатаки: "Говорихме през цялото време между двата мача с Англия и Швейцария, че трябва да бъдем по компактни в защита. Успявахме да го правим от време на време, но не така както ни се искаше на нас."

Германецът си отвори очите за някои футболисти, които откровено нямат място в националния отбор: "Някои от тях не са в най-добрата си кондиция, нямам идея защо е така, въпреки че сезонът започна. Липсва им страстта, която им трябва, за да играеш на международно ниво."

Колкото до развоя на мача, Матеус отново не пропусна да отбележи, че играчите му не са следвали указанията: "Сигурен съм, че футболистите, ако бяха следвали нашата тактика нямаше да получим този гол и мачът да започне от начало в края на първото полувреме."

 

Матеус намекна, че проблемите ни започват доста преди националите и те са свързани с цялостната организация на футбола у нас: "Хубаво е да виждаме реално нещата. Швейцария има правилна концепция за футбола и я развива вече от 16 години. В Швейцария се работи много с младите, нещо което на нас ни липсва много."

"Мисля, че сега не е правилно да говорим за световните квалификации, камо ли за класиране на световно първенство. Може би за някои футболисти това, което искаме е прекалено много. Очевидно някои футболисти не са готови да изпълняват моите изисквания."

Селекционерът заяви още, че е бил на път да смени Миланов, който отново бе критично слаб и този път дори си изпроси глупав червен картон: "Очаквахме да се случи нещо такова. Малко преди червения картон той извърши един фаул, който си беше за чист картон. Ние с Груев знаехме и бяхме готови. Не трябваше да извършва втори фаул само няколко минути по-късно."

Накрая Матеус се обърна и към Данчо Лечков, който след всеки мач критикува националите: "Господин Лечков обича да говори за двамата Петрови. Стилиян обаче днес даде и последния си дъх за националния отбор и мога само да го поздравя. Не е коректно да говорим с конкретни имена, каквото има ще го кажа на футболистите си в съблекалнята."

"Замених Мартин защото имахме проблеми в тази зона. Като погледнем глобално на мача днес ще видим, че получихме голове в последните минути на полувремената, което означава липса на концентрация. С главата си футболистите вече са в съблекалнята, а не на терена където трябва да бъде."

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати