23 Април 2024 г. Вторник

Росен Плевнелиев: Много пъти съм казвал "Не" на премиера

2011-09-05 06:32:52
Много пъти съм казвал "Не" на премиера. Със сигурност повече, отколкото Калфин на Първанов. Това каза в интервю за Би Ти Ви кандидатът за президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев.
 
В отговор на въпрос, той уточни, че последно не се е съгласил с Бойко Борисов, когато той е поискал шефа на пътната агенция да бъде уволнен, заради провинение на негов подчинен във Велико Търново. Често Плевнелиев се опитвал да разубеди премиера да не иска предсрочно завършване на един или друг обект.

"Като немски възпитаник смятам, че договорите и сроковете трябва да се спазват. Все пак хубаво е, че фирмите проявяват разбиране към това желание на Борисов нещата да се случват по-бързо", уточни министърът на регионалното развитие и благоустройството.

Плевнелиев бил гласен също за премиер или кмет
Според Плевнелиев първия разговор с премиера за евентуална негова номинация за президент, се е провел преди около два месеца, на път за откриването на пътен участък в пернишко. Тогава Борисов казал на своя министър, че той е свършил много работа, но може още и му предложил няколко алтернативи. Сред вариантите пред Плевнелиев били да се кандидатира за кмет или президент, и да стане премиер.

В отговор на въпрос кандидатпрезидентът на ГЕРБ отговори, че не мисли да става член на партията. Плевнелиев не скри, че идеята да подаде оставка като министър, още преди старта на предизборната кампания е негова. "Министерството гони срокове, графици, трябва си министър", обясни той. 

Плевнелиев добави, че кандидата за вицепрезидент Маргарита Попова ще излезе в отпуск, както повелява закона. Според него заради грешна интерпретация е излязло, че и тя ще се оттегли от поста.

Президентът задава дългосрочното развитие на страната
"Ролята на президента е на стратегически национален център за визия и приоритети. Той трябва да задава посоката на развитие на страната дългосрочно", обясни виждането си Росен Плевнелиев. 

Кандидатът за президент на ГЕРБ беше категоричен, че ще участва в телевизионни диспути със своите опоненти от другите партии и няма притеснения, че срещу него ще бъдат извадени компромати, тъй като "няма с какво да бъде ударен".

Плевнелиев добави, че както и до сега няма да показва семейството си, защото държи те да си остана обикновени хора.  
Регионалният министър обясни, че има много приятели от ученическите години, във фирмите, в които е работил, в държавната администрация и от комплекса, в който живее, но никой от тях не го е търсил за услуга.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати