26 Април 2024 г. Петък

Въпроси, които си задава всеки гражданин, който не е циганин

2011-09-04 08:28:09

Публикуваме текстовете ви без редакция

Уважаеми дами и господа от БХК,

По повод на вашата политика по отношение на ромите, идекларацията за ромския прайд, която разпространихте, имам няколко въпроса.

Въпроси, които си задава всеки гражданин на нашата страна, който не е циганин.

За всички е ясно, че с циганското т.нар малцинство (а то не е малцинство, защото е около 30% и то с по-малка средна възраст от останалото население) има проблем.

В декларацията като признак за дискриминация изтъквате, че кварталите с роми са отделени със стени в някои градове. Причината за това е много проста - циганите само рушат, не могат да поддържат каквото и да е имущество в приличен вид. Циганите трошат и къртят, това им е силата. Научете ги да строят и да поддържат красиви домове, това ще събори само стените. Проблемите се решават с конкретни мерки, а не с кухи декларации.

Декларацията, която сте разпространили е брутално изопачаване на действителността. Това е продължение на безотговорното отношение, което имат ромите към останалите граждани. Ромите са като раково образование - расте бързо, не се вписва в останалия организъм. Може да доведе до смърт на целия организъм, ако не се лекува навреме. Българското село е вече загубено, този рак се е разпространил вече там. От много райско красиви кътчета българите са принудени да се махнат. Циганите крадат, бият, убиват, изнасилват. Не всички убиват, това е вярно, но 90% крадат масово. Структурата на българското селско стопанство се е изменила в последните години заради масовите кражби на селскостопанска продукция. Преди всеки селянин имаше лозе, бостан, градина, животни в двора. Сега това го няма, заради циганските набези. По селата цари атмосфера на страх. Циганите влизат по къщите, бият беззащитни стари хора, изнасилват ги.

Циганите не искат да учат, не искат да работят. Когато работят ще е в някакъв престъпен бизнес, или като свършат работата ще искат 2 пъти повече от договореното. Дори и да работят, е в сивата икономика, не внасят никакви данъци. Аз си плащам редовно данъците и сметките и искам да знам защо циганите нарушават това.

Ние искаме по-голяма сигурност за нас, нашите деца и нашите родители. Отношението ви към циганския проблем показва, че нямате никаква представа как всъщност стоят нещата, не сте живели никога в населени места населени най-вече с роми. Не сте работили с роми.  От личен опит като ЧР ще ви кажа, че циганите отказват работа. Предлагали сме работни места на роми изпратени от бюрото по труда, но те отказват. Искат просто да им дадем бележка, че не стават за позицията, за да продължат да си получават помощите. Същите работни места при същото заплащане после бяха заети от българи. Вместо да говорите за дискриминация, защо не погледнете проблема в дълбочина? Циганската култура не толерира трудолюбието. Защо не се опитате да промените ромите, да повишите тяхната култура, за да могат се интегрират в културата на 21 век? Циганите не са дискриминирани ни най-малко, дори напротив, има много облаги, които те ползват. Полицията и съда са по-благосклонни към тях, при едни и същи престъпления, наказанията им са по-леки отколкото за българите.

Аз, и другите, които споделят моето мнение, не сме просто злобари или расисти. Ние искаме един по-добър свят, и търсим начин да го постигнем чрез разумни работещи решения.

С какво провежданата от вас политика са допринесли за подобряването на положението на ромите в България? С какво усвоените от вас хиляди (може би милиони?) левове са допринесли да живеем в едно по-добро общество, с по-малко насилие от ромите? Вие харчите пари и провеждате мероприятия, които не лекуват раната, а просто я украсяват. Научете ромите да пазят имуществото, живота, честта на другите, това ще реши проблема.

Ако не ми отговорите задоволително на тези въпроси, на 1 Октомври и аз ще изляза на улицата, но на анти-ром прайд, за да протестирам против безотговорното отношение на  вас, и на ромите, против безотговорното отношение към човечеството.

източник: news.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати