19 Април 2024 г. Петък

Прокуратурата "изчисти" имотите на тъстовете на Цветанов

2011-09-02 14:48:46

Прокуратурата не откри данни тъстът и тъщата на вътрешния министър Цветан Цветанов да са укривали данъци и отказа да образува досъдебно производство срещу Стефанка и Васил Георгиеви.

До проверката се стигна покрай изнесената преди месеци от РЗС информация, че за няколко години Цветанов се е сдобил с шест апартамента.

В края на февруари данъчните обявиха, че няма разминаване между приходите и разходите на семейство Цветанови.

За проверявания период от 2004 до 2009 г. доходите на семейството са около 338 хиляди лева, върху тях са платени 50 хиляди данъци и чисто Цветанови са спечелили сами 287 хиляди лева.

За същото време обаче от НАП установиха несъответствие между доходите и направените разходи на тъста и тъщата на МВР шефа.

Конкретни цифри обаче не бяха посочени, след като шефът на приходната агенция Красимир Стефанов се позова на данъчно-осигурителната тайна.

Малко преди приходната администрация да излезе със заключение обаче, от вестник "Галерия" обявиха, че разминаването в състоянието на тъстовете на МВР шефа е за около 150 000 лева.

Въз основа на изнесените данни от НАП в началото на април Софийската градска прокуратура образува проверка за доходите на тъста и тъщата на вътрешния министър.

След като са били съпоставени данните от НАП за приходите и разходите на семейството, прокуратурата не е открила нередности, съобщи БТА.

 

Затова наблюдаващият прокурор Бисер Кирилов е отказал да образува досъдебно производство.

В случая това решение няма от кого да бъде обжалвано и ако апелативната прокуратура не направи служебна проверка, то влиза в сила.

Около скандала с имотното състояние на МВР шефа Цветан Цветанов се сдоби с прозвището Цецо шестака.

Рейтингът на вътрешния министър, който тогава надминаваше този на премиера, буквално се срути, а Цветан Цветанов вече беше обявен от Бойко Борисов като кандидат-президента на ГЕРБ.

Управляващите все още не са обявили кандидатпрезидентската си двойка, което се очаква да стане в неделя, 4 септември.

От ГЕРБ мотивираха забавянето с това, че не искат номинираните им кандидати да бъдат залети с компромати.

Сега най-спряганото име в медиите обаче е на строителния министър Росен Плевнелиев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати