26 Април 2024 г. Петък

Борисов: Първанов с нищо никога не показа, че е социален президент

2011-09-02 06:12:48

Всички участници на Международната среща за Либия единодушно заявиха, че трябва да се окаже помощ на държава. Това каза в сутрешния блок на БНТ министър-председателят на Република България Бойко Борисов. „Надявам се до няколко месеца да се успокоят нещата в Либия", заяви той.

Премиерът бе категоричен, че има възможности за компенсации на българските медици. Той поясни, че ще бъде поставен този въпрос, но до тогава има време.

„Аз съжалявам, че в 21 век ние трябва да обясняваме какво е инфраструктура и какво означава тя за една съвременна държава. Правим нови пътища, правим пречиствателни станции", заяви Борисов. Той отново припомни, че правителството на ГЕРБ е запазило най-ниските данъци в ЕС.

„Ако не беше правителството ни, България нямаше да мине така през кризата", категоричен бе министър-председателят.

Относно похвалите, които Георги Първанов направи по негов адрес, Борисов заяви, че президентът няма как да каже, че спортната зала в София не е хубава и че магистрала „Люлин" не е хубава.

„И аз, когато говоря за неговото пребиваване в Президентството, казвам, че е имало доста добри неща, които е направил, както и много, за които си е премълчал", заяви премиерът.

„Нормалните политици, хората, които имат държавническо мислене, трябва да отчитат качествата на своя опонент", категоричен бе Бойко Борисов.

Министър-председателят заяви още, че доходите ще се повишат като следствие от всичко това, което се прави в държавата.

Във връзка с изказването на Първанов, че за здравеопазването може да се каже, че е в „шок и ужас", Борисов заяви, че за това вина имат предишните министри.

Премиерът бе категоричен,че Георги Първанов не е бил социален президент и добави, че той с нищо никога не го е показал. „В условията на криза, ние почнахме да вдигаме пенсиите", припомни отново Бойко Борисов.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати