Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Април 5
Начало arrow Бизнес arrow Двйно намаляват таксите за разговори между мобилните оператори

Двйно намаляват таксите за разговори между мобилните оператори

  Print E-mail
2011-09-01 18:13:20
източник: actualno.com

Цените на терминиране на мобилните разговори намаляват двойно от Нова година. Това реши Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Терминирането се осъществява, когато разговарят два абоната на различни мобилни оператори.

Действие което бе приветствано и от министър-председателя на Бойко Борисов.

В момента цената на терминиране е 0.13 лв., а от 1 януари тя ще бъде намалена на 0.0655 лв. Само 6 месеца по-късно мобилните опратори ще такусват терминирането на цени от 0.03 лв. на минута разговор.

Това на практика означава, че ако цените на разговорите останат същите мобилните оператори ще прибират разликата за себе си.

Припомняме, че в началото на август председателят на КРС Веселин Божков заяви, че цените за разговори по мобилни телефони могат да поевтинеят с 25-30% от януари 2012 г. Тогава той заяви, че поевтиняването може да стане след като комисията намали цените на терминиране, което вече е факт.

Според вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков първоначалните данни са показали, че цените на разговорите намаляват, но много по-бавно, отколкото трябва.

Намаляването на цените по терминирането е едно положително решение, което е взела комисията, коментира Иван Вълков, председател на Комисията по транспорт и съобщения.
Според него това е нещо, за което не е нужно да минава период от време, "в което да получим сигнали от ЕК и да взимаме решение под някакво въздействие".

Намаляването на цените на мобилните услуги е крайно необходим акт, който трябваше да се случи, каза и народният представител Иван Иванов, заместник-председател на Комисията по транспорт и съобщения.

Радвам се, че това е поредната демонстрация на изпълнена политическа воля, на последователна работа и на спазено предварително поето обещание. Това заяви премиерът Бойко Борисов, по повод решението на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) - да бъдат намалени два пъти цените на мобилните и фиксирани услуги, предаде агенция Фокус.

ГЕРБ беше обещал да намали два пъти цените на мобилните и фиксираните оператори. Изпълняваме своето предизборно обещание, в интерес на хората - каза премиерът Борисов.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Бизнес
  Новини Държавата готви още мерки за подкрепа на икономиката. Това стана ясно коментара пред БиТиВи на министъра на икономиката Емил Караниколов. Първо обаче щяло да се види как вчера оповестените мерки ще ...
  Новини Не би следвало да има криза със стоките от първа необходимост. Това заяви пред Нова телевизия Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ. Според него месното производство представлява ...
  Новини Дългогодишен опит – гаранция за качество   Белдо Кънстракшънс ЕООД Варна е специализирана компания в хидроизолационни продукти и системи.   Хидроизолация от мазе до покрив   ...
  Новини От днес би трябвало всички шофьори да получават подробни касови бележки на бензиностанциите. Те ще съдържат информация за косвените данъци, платени от търговеца, за продажната стойност и за ...
  Новини От 1 май всеки ще може да провери дали даден онлайн магазин е легален и плаща данъци. От тогава за гражданите ще бъде достъпен регистърът в НАП на интернет търговците, съобщава "Стандарт". ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?