25 Април 2024 г. Четвъртък

Царя – много искан за президент

2011-09-01 17:22:33

Симеон Сакскобургготски е имал множество предложения да бъде издигнат за президент, но покана от Бойко Борисов и Ахмед Доган не е получавал.

"От всевъзможни хора съм получавал. Дори тази сутрин. Но аз съм последователен човек и взех решението преди две години", заяви бившият премиер, който присъства на представянето на кандидата на НДСВ за кмет на София – Владимир Каролев.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган не е разговарял с него за това. "Не, ние сме много по-сериозни хора, и двамата не играем на политика, а гледаме на нещата по прагматичен начин", обясни бившият премиер.

познава, и аз го познавам".

На въпрос кога Бойко Борисов е работел по-добре – като бодигард или като премиер, Симеон Сакскобургготски коментира, че всяко нещо си има момент и всяка функция има достойнство. 

„Борисов е способен на много работа и има чудесен инстинкт. Когато беше шеф на "Ипон", винаги държеше да изпълнява функциите си по безупречен начин, затова и той самият вървеше с мен, но не е бил точно мой бодигард, а собственик на дружеството, обясни Сакскобургготски. 

Бившият премиер призна, че от време на време се чуват с Борисов. „Това е нормално – да има нормален контакт, както е прието навсякъде“, допълни той.

Симеон Сакскобургготски беше категоричен, че Тройната коалиция е трябвало да изкара мандата си докрай, тъй като това било честно към избирателите.

Повод за коментара му е изказването на президента Георги Първанов, който призна, че е отправил предложение Тройната коалиция да прекрати мандата си след влизането на страната ни в ЕС.

 

"Основната ни цел беше да ни приемат в ЕС. Всеки има право на виждане и идеи, но моето мнение тогава беше, че изглеждаше малко опортюнистично да ни приемат на 1 януари и на 3 януари да кажем "хайде да си вървим и да дойде друга коалиция", смята Царя.

Той не посочи кой е фаворитът му за президент, но отбеляза, че независимият кандидат Меглена Кунева е много съвестен човек.

Бившият премиер обаче призова гражданите да гласуват на изборите, а не само да критикуват.

Според Сакскобургготски въпреки статистиките, че българите са един от най-недоволните народи, това едва ли отговаря на действителността.

"Трябва да погледнем навън и да си вземем поука. Толкова наши сънародници работят навън и са се върнали вече, знаят какво е и другаде, трябва да сравняваме, а не само да мислим, че сме най-нещастните и най-бедните, защото не е така“, смята бившият премиер.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати