29 Март 2024 г. Петък

Борисов "обезглави" шефа на Пътното във Велико Търново

2011-09-01 14:28:45

Премиерът Бойко Борисов набързо "обезглави" шефа на Областното пътно управление (ОПУ) във Велико Търново Емил Кълчишков. 

Скандалът гръмна днес, след като Синята коалиция показа документи от директора на областното управление до Агенция "Пътна инфраструктура", в които е посочено, че предложението за включване на участъци от републиканската пътна мрежа за проектиране през 2011 г. е съгласувано с областния координатор на ГЕРБ и е одобрено от областния управител. 

Сините се възмутиха от пряко политическо вмешателство в държавните органи, каквото никога не е имало. 

„Инженер Емил Кълчишков ще бъде освободен по нареждане на министър-председателя, тъй като е недопустима политическата намеса в работата на администрацията, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Подписът на областния координатор на ГЕРБ под списъка с приоритетните пътни проекти в областта е прецедент, който е иницииран еднолично от директора на ОПУ Велико Търново, се посочва още в съобщението.

Практиката е тези списъци да се съгласуват единствено с областните управители в страната, които отговарят за политиките и развитието на отделните райони и осъществяват координацията с централната власт, отбелязват от пътната агенция. 

Търсейки пълна прозрачност при приоритизиране на обектите от регионално значение, от АПИ били променили подхода при определянето им.

Целта е областните управители и Областните пътни управления заедно да определят обектите с ключово регионално значение, а не както е било в миналото списъците с приоритетни проекти да се подават от институциите в София, отбелязват от агенцията. 

Все още обаче не е ясна съдбата на депутата и областен координатор на управляващите във Велико Търново Христо Христов, чийто подпис фигурира на документ на АПИ. 

Изпълнителната комисия на ГЕРБ обеща да разгледа случая на следващото си заседание. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати