28 Март 2024 г. Четвъртък

Изборът на ГЕРБ: Плевнелиев и Маргарита Попова?

2011-09-01 08:31:11

Неизбежен дамски кадрил се задава във властта заради изборите. В следващия месец кабинетът ще трябва да работи с дубльори на министрите, които влизат в битката за нов държавен глава, предаде АСН.

Росен Плевнелиев като кандидат-президент и Маргарита Попова като негово вице са 99% окончателният избор на ГЕРБ, прогнозират депутати и близки до щаба на управляващите.

Нищо обаче не е сигурно, докато Бойко Борисов не обяви двойката официално на 4 септември, застраховат се високопоставени гербери.

В партията и в парламента вече се обсъжда кой ще наследи Плевнелиев и Попова, ако те излязат в отпуск за кампанията. До изборите министрите ще излъчат свои заместници, като за столовете им се борят четири дами - заместник-министри.

За поста на Плевнелиев ще се избира между сегашните му заместнички Лиляна Павлова и Екатерина Захариева. Везните вероятно ще натежат към Павлова, която премиерът Борисов заведе на телевизионно интервю, за да представят заедно проектите за магистрали до края на мандата.

Много е възможно и тя да остане титуляр на поста, ако Плевнелиев спечели битката за президент, твърдят депутатите от ГЕРБ.

Още не е ясно кой ще замести Маргарита Попова. Тя има трима заместници - Даниела Машева, Жанета Петрова и Христо Ангелов.

Източници от парламента обясниха, че с най-голямо доверие се ползва Машева и вероятно тя ще е и.д. министър. Не е ясно обаче дали ще остане титуляр, ако Попова бъде избрана за "Дондуков" 2.

Много било вероятно следващият правосъден министър да е зам.-шефката на депутатите на ГЕРБ Искра Фидосова или заместник-председателят на парламента Анастас Анастасов.

И двамата се ползват с доверието на премиера, а при приемането на законите, предложени от правосъдното министерство, двамата внесоха най-много корекции, които се харесаха на наблюдателите в Брюксел.

източник: actualno.com

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати