16 Април 2024 г. Вторник

Отчетът на кабинета "Борисов": 150 стр. хвалби

2011-08-31 17:56:01

Сред най-големите постижения на кабинета "Борисов" са "върнатото политическо доверие към България от страна на международните институции, бързото строителство на автомагистралите и грижата за второстепенните пътища, които ще променят облика на страната ни, икономическата стабилност на държавата, борбата с организираната престъпност".

Това се посочва в отчет на правителството от 150 страници за втората година от управлението му. 

Освен с магистралите кабинетът се хвали още и с положителната оценка от Европейската комисия за овладяване на прекомерния дефицит, както и повишаването на кредитния ни рейтинг от агенция "Муудис".

Като успех кабинетът отчита и ефективното управление на европейските фондове при нулева толерантност към корупцията.

През изминалата година правителството водило и целенасочена политика за оптимизиране на щатовете в държавната администрация.

От началото на мандата на управлението числеността на централната администрация към 6 юли 2011 г. намаляла със 9180 щатни бройки, което представлява оптимизация с 12,80%. Числеността на МВР е намалена с 3000 щатни бройки – от 61 170 на 58 170 служители, се посочва в доклада.

"Целите ни са високи и надхвърлят хоризонта на парламентарния мандат. Резултатите от тяхното осъществяване няма как да дойдат веднага", предупреждават обаче от правителството.

През третата година от управлението кабинетът на Борисов ще работи приоритетно за повишаване доходите на българските граждани, както и за растеж и модернизиране на българската икономика.

Правителството ще се стреми към запазване на фискалната и финансовата стабилност, запазване на данъците на сегашното ниво и задържането на бюджетния дефицит до 3% от БВП. България ще продължава и подготовката за членство в еврозоната.

Ограничаването на безработицата, пенсионната реформа и подобряване на работата на съдебната система са сред останалите приоритети.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати