25 Април 2024 г. Четвъртък

Фандъкова – черешката на тортата за София

2011-08-30 17:09:48

Очаквано ГЕРБ издигна Йорданка Фандъкова за кандидат-кмет на София.

Номинацията й беше представена лично от шефа на предизборния щаб на управляващите Цветан Цветанов, който обяви последната група от кандидат-кметове от ГЕРБ.

"Фандъкова с нейните качества – всеотдайност, добротата и способността да изслушва, ще се бори да запази кметското място в столицата", мотивира избора Цветанов.

Според него слоганът "Да градим България" най-много прилягал на настоящия кмет.

"Община София е специална и тя е черешката на тортата. Столична община е изключително важна за ГЕРБ", обобщи шефът на предизборния щаб.

"Аз си спомням много добре какви бяха проблемите с Околовръстен път, метрото на София, както и след две-три години софиянци ще могат да се гордеят, че са част от столиците на Европа, а София е една от най-красивите столици на Европа", добави той.

Йорданка Фандъкова започва кариерата си като учителка в 73. СОУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик" в София, а от 1998 г. е директор на училището.

През 2005 г. е назначена на поста заместник-кмет на Столичната община с ресор "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости".

На парламентарните избори за 41-во народно събрание на 5 юли 2009 г. е избрана за депутат от партия ГЕРБ в 24. МИР – София.

 

През същата година става министър на образованието, младежта и науката в правителството на Бойко Борисов.

На 15 ноември 2009 година Йорданка Фандъкова бе избрана за кмет на София.

Още двама депутати от ГЕРБ са номинирани за кметове на общини. Ирена Соколова е кандидат-кмет за Перник, а Никола Белишки – за Панагюрище.

В 252 общини управляващата партия е издигнала собствени кандидати, а в шест участва в коалиции.

ГЕРБ ще подкрепи инициативни комитети на независими кандидат-кметове в други шест общини.

Таня Христова е номинирана от ГЕРБ за кмет на община Габрово. Иван Неделчев е кандидатът за Търговище. Досегашният кмет на Созопол Панайот Рейзи е подкрепен за още един мандат на поста.

С обявяването на последните 65 кандидат-кметове завършва първият етап от работата на предизборния щаб на ГЕРБ, отчете Цветанов. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати