19 Април 2024 г. Петък

Цветанов се заяде: Не коментирам Гоце!

2011-08-30 16:27:15

Президентската двойка на ГЕРБ ще изпълни със съдържание президентската институция. 
Тази заявка даде шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

„Не ме карайте да коментирам Гоце. Ние сме в кампания за избиране на бъдещ президент, а не в кампания по изпращане на досегашния“, заяде се Цветанов заради изказване на Георги Първанов относно лозунга на ГЕРБ „Градим България“. 

Вчера в Криводол държавният ни глава свърза предизборното мото на управляващите с бригадирския лозунг "Строим за родината", като определи втория като по-въздействащ. 

„Това е част от историята на България с 10-годишното присъствие в президентската институция на агента на Държавна сигурност“, смята Цветанов.

Според него функциите на президента трябва да бъдат „за консолидиране и консенсус във всички политики от национално геостратегическо значение“. 

„Президентът на България трябва да отваря врати. Вие ми говорите за президент, който кажете ми колко врати отвори в десетгодишния си мандат. Той на моменти затвори, но не и да отвори”, сопна се Цветанов. 

Той отново напомни, че премиерът Бойко Борисов лично ще обяви номинацията на управляващите за кандидатпрезидентска двойка на 4 септември. 

"От понеделник (5 септември) започва регистрацията за държавен глава в ЦИК и младежите от ГЕРБ още от утре ще пазят ред, за да запазим традицията да сме подали документи първи", каза още Цветанов. 

Той отбеляза, че с издигането на Йорданка Фандъкова за втори мандат в София е отпаднало поне едно от спряганите имена. 

В момента най-силно се коментира, че строителният министър Росен Плевнелиев ще е кандидатът на ГЕРБ. Официално от партията съобщават, че ще бъдат издигнати личности, които са познати на обществото. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати