26 Април 2024 г. Петък

Станишев приветства другаря Първанов обратно в БСП

2011-08-30 16:23:38

"Няколко пъти съм заявявал, без, разбира се, да съм говорител на президента, че най-естествен път за него след приключване на мандата му е да се завърне в БСП. Радвам се, че това е изборът на г-н Първанов, въпреки че през годините е казвал различни неща".

Това обяви червеният лидер Сергей Станишев след заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Приветствам неговото намерение за завръщане в БСП", натърти още веднъж Станишев и определи настоящият държавен глава, като политик, чийто глас винаги се е чувал в левицата.

"Той е успешен президент – два мандата", охарактеризира го червеният лидер.

Станишев заяви категорично, че не се разпознава по никакъв начин като човека с почивката в Гърция, който е измислил това за "българския ПАСОК".

"Когато съм в почивка, съм на почивка. Не се занимавам със задкулисни интриги. Под каква форма ще се завърне в БСП г-н Първанов, би трябвало да попитате президента. Седмиците през лятото, когато няма новини, създават предпоставка за пищно разцъфтяване на множество политически интриги, аз в политически интриги не съм участвал и няма да участвам.

Когато съм имал въпроси към президента във връзка с неговата инициатива АБВ, съм ги задавал открито, така ще продължа и занапред. Не смятам, че трябва с президента да си говоря през медиите. По тази тема по време на цялата кампания нямам никакво намерение да говоря", отсече той.

 

Лидерът на БСП отказа да навлиза в темата, защото сега не му било времето, пък и дискусията била вредна за БСП и кандидатите им за президент и кметове. "За това си има време, място, това ще бъде след изборите", уточни той.

Станишев коментира още, че Ивайло Калфин има реални шансове да спечели изборите.

"Тук става въпрос за действително спиране на ГЕРБ, спиране на един разширяващ се вреден модел, който води до затъване на страната. Ще дам всички сили за негова изборна победа и на нашите кандидат-кметове", увери той.

Не на последно място Сергей Станишев се заигра и със слогана ГЕРБ "Градим България".

"Дълго мислих какъв е подтекстът и той е в една буква – вместо "д" е "б" – истинският лозунг е "Грабим България", завърши лидерът на Столетницата.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати