27 Април 2024 г. Събота

Уейн Руни по-скъп от всички български "лъвове"

2011-08-30 11:03:12
25-имата избраници на Фабио Капело за европейските квалификации с България и Уелс са 13 пъти по-скъпи от нашия национален отбор. 

Хората на италианеца са оценявани на общо 404 млн. евро пише "7 дни спорт", цитирайки transfermakt.de. Футболистите от българския национален отбор пък струват скромните 31,65 млн. евро.

Само 7 от избраниците на Лотар Маутес са с цени над 1 млн. евро. Това са Николай Михайлов (4 млн.), Валентин Илиев (1 млн.), Станислав Манолев (3 млн.), Стилиян Петров (6,5 млн.), Благой Георгиев (1,2 млн.), Ивелин Попов (3,5 млн.), Мартин Петров (4 млн.) и Цветан Генков (1,3 млн.). 

Сред 25-имата на Капело няма нито един, който да струва под 1 млн. евро. Целият отбор на България обаче е по-евтин от звездата на Англия Уейн Руни. Нападателят на Манчестър Юнайтед е оценен на 54 млн. евро. 

Най-скъпият в българския тим е капитанът Стилиян Петров, който струва 6,5 млн. евро. Най-евтин пък е дебютантът Георги Божилов от Черно море - само 250 хиляди евро. При англичаните най-евтин е Дейвид Стокдейл, който пази на вратата на Ипсуич. Той струва 2,5 млн. евро.

Англичаните пристигат в София с четирима пълни дебютанти. Толкова от избраниците на Фабио Капело нямат нито един мач за националния отбор. Третият вратар Дейвид Стокдейл, защитниците Фил Джоунс и Крис Смолинг, както и халфът Том Клевърли за първи път попадат сред мъжете. 

Последните трима бяха и в състава на Англия за европейското първенство за младежи, което се проведе през лятото. Сред играчите, които дебютираха при Фабио Капело, от сегашните повикани са Гари Кейхил, Анди Керъл и Джо Харт. 

В селекцията на англичаните с най-много мачове е Ашли Коуп, който има 89 срещи. С 86 е Франк Лампард, а капитанът Джон Тери има 68 мача.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати