26 Април 2024 г. Петък

Барселона размаза Виляреал с половин отбор

2011-08-30 04:53:52
Въпреки някои проблеми със състава, Барселона показа, че няма да има никаква милост към съперниците и през този сезон. В мач от първия кръг на първенството каталунците размазаха на своя "Ноу Камп" финиширалият на трето място през миналия сезон Виляреал с 5:0.

Два гола за победата вкара звездата Лионел Меси, а дебютни попадения в първенството отбелязаха новите попълнения Сеск Фабрегас и Алексис Санчес. Началото на головата фиеста пък бе дадено от младока Тиаго, който записа и една асистенция.

"Жълтата подводница" показа някакви амбиции единствено през първото полувреме, когато бе много близо до изравнителен гол, но гредата помогна на Виктор Валдес.




В състава на Барселона Пеп Гуардиола трябваше да решава сериозни проблеми в защита, където поради контузии отсъстваха Карлес Пуйол, Жерард Пике, Максуел и Адриано, докато Дани Алвеш бе наказан. Така преквалифицирани в бранители бяха Бускетс, Масчерано и Кейта. Това намали избора в полузащита, но въпреки това треньорът на Барса не се поколеба да даде почивка на Шави. Вместо него като титуляр излезе Сеск Фабрегас, а мача започна и Тиаго. Отпред пък вместо Давид Вия титуляр бе новото попълнение Алексис Санчес. За Виляреал леко изненадващо бе оставянето на Маркош Сена на пейката.

Барса очаквано започна по-активно в нападение, но изненадваща бе пасивността в атака на Виляреал, който не се възползва по най-добрия начин от многото проблеми в отбраната на домакините.

Първият удар по посока на вратата на гостите бе отправен от Алексис в 6-та минута, но попадна право в ръцете на вратаря Диего Лопес. Две минути по-късно Диего Лопес и Кани не се разбраха след изпълнение на корнер и това за малко да позволи на Бускетс да им открадне топката под носа.

Десетина минути по-късно дойде ред на Лео Меси да се прояви с изненадващ удар от малък ъгъл към близката греда, но този път Диего Лопес внимаваше и спаси. След центрирането от получилия се корнер Бускетс стреля с глава и топката чукна горната страна на напречната греда.

След още няколко минути Сеск Фабрегас получи извеждащ пас зад защитата и щеше да стигне до топката преди вратаря, но в последния момент защитник направи чист шпагат отзад и му изби топката.

И след като звездите на Барса не успяха да матират отбраната на гостите, това се отдаде на предизвикалият фурор по време на лятната подготовка младок Тиаго Алкантара. Той започна атаката и след като нямаше с кой да комбинира пред наказателното поле реши сам да стреля и намери обратния ъгъл на вратата.

Виляреал можеше да отговори веднага след изпълнението на центъра, тъй като Джузепе Роси получи извеждащ пас зад защитата и се оказа на леко странична, но все пак добра стрелкова позиция. Ударът му обаче разтърси мрежата от външната страна.

Последваха десетина равностойни минути, след които Виляреал имаше невероятно положение за гол. Джузепе Роси получи подаване, след което трябваше да бъде отсъдена засада. Масчерано обаче отклони топката и такава не последва, Роси отправи силен удар от чиста позиция и Валдес направи невероятна двойна намеса, като първо отклони топката в напречната греда, а след това се върна и изби от голлинията, точно преди Роси да направи добавка.

И така вместо да се оттегли на почивката с равенство, Виляреал трябваше да приключи полувремето с два гола пасив, тъй като точно в последната минута Сеск Фабрегас вкара втори гол. Той получи извеждащ пас от Лео Меси зад защитата и след като успя да заобиколи вратаря, успешно вкара от малък ългъ в празната мрежа.

Второто полувреме започна така, както завърши  първото - с бърз удар на Барселона. Ориол от гостите направи неуспешен опит за изкуствена засада и това позволи на Тиаго да изведе Алексис сам срещу вратаря, след което чилиецът с отсечен диагонален удар заби топката под плонжа на Диего.

Още в следващата атака Фабрегас имаше добра възможност да вкара втория си гол в мача, но в наказателното поле от въздуха стреля над вратата.

Четвъртият гол във вратата на Виляреал обаче не закъсня и падна в 51-та минута. Атаката бе започната от Фабрегас, след това Иниеста елегантно даде пас в коридор за Меси и той на скорост изпревари вратаря, заобиколи го и от малък ъгъл вкара в мрежата.

При този резултат каталунците намалиха леко темпото. В 69-та минута Виляреал имаше първата си сравнително добра атака, но влезлият като резерва Маркош Сена реши да потърси комбинация, вместо да стреля директно към вратата и пропиля шанса.

Секунди по-късно на другия край на терена Меси не показа такова колебания и отправи остър удар в очертанията на вратата, но топката попадна право в ръцете на Диего Лопес.

Вторият гол на Лео Меси обаче не закъсня и падна в 74-та минута. Самият аржентинец даде чудесно извеждащ пас към Тиаго в наказателното поле, той не се полакоми и поднесе обратно на Меси и аржентинецът отблизо засече в мрежата под носа на вратаря.

Десет минути преди края Давид Вия финтира защитник в наказателното поле и отправи диагонален фалцов удар, но бе неточен.

В 86-та минута на Виктор Валдес се наложи да прави единственото си спасяване за второто полувреме след опасен далечен удар на Камуняс, но вратарят на Барса се хвърли и изби с една ръка.


Барселона - Виляреал 5:0

1:0 Тиаго 24
2:0 Фабрегас 45
3:0 Алексис 47
4:0 Меси 51
5:0 Меси 74

Барселона: Валдес, Абидал, Бускетс, Масчерано, Кейта, Тиаго, Иниеста (55 Шави), Фабрегас (70 Дос Сантос), Педро (58 Вия), Алексис, Меси

Виляреал: Диего Лопес, Сапата, Гонсало, Мусакио, Ориол, Марчена, Бруно, Борха (49 Камуняс), Кани (58 Вакасо), Нилмар (55 Сена), Роси
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати