16 Април 2024 г. Вторник

Страховете на мъжа: безпаричие, плешивост...

2011-08-29 07:49:38
Мъжете обикновено ги крият, но със сигурност всеки изкарва по някоя безсънна нощ заради неща като оплешивяването, класическото „не съм добър“ или безпаричието. 

Страхът от оплешивяване 

Колкото и да ни се струва, че този проблем е върховното доказателство за съществуването на мъжката суета, много от представителите на силния пол приемат всяко изгубено косъмче като един вид загуба на мъжествеността си.

За жените плешивостта изобщо не е свързана с интелигентността, чара и топлината, но всичко това не помага особено на мъжа. 

Не щадете похвалите 

Затова, когато този процес започне и когато буйната му грива започне да изчезва, бъдете особено нежни и пълни с разбиране. Не се скъпете на комплименти и когато можете, похвалете своя секси плешивец. 

Страхът от безпаричие


Повечето мъже приемат грижите за материалното осигуряване на семейството като една от най-важните задачи в живота си.

Във време на криза като сега, когато уволненията и безпаричието са всекидневно явление, страхът от фалит, тоест от невъзможността да осигури нормален живот на семейството си, фрустрира невероятно всеки мъж. 

Не го съдете

Как да му помогнете? Като начало, ако има работа, един умен план за икономии на семейно ниво може поне малко да смекчи тези страхове. 

Така поне малко ще му олекне. 

Страхът от инфаркт

Милиони мъже в цял свят наистина се тревожат за здравето си, а страхът от изненадваща смърт расте пропорционално на възрастта. 
Колкото са по-стари, толкова по-често мъжете слушат истории за изненадващата смърт на колега или приятел, така че неминуемо съществува страхът от подобен край. 

По-чести прегледи

Ако искате да му помогнете, най-добре е да го насърчите редовно да ходи на лекар и така да контролира здравето си. 

Родителските грижи

Мъжете по правило се изправят пред много страхове в момента, в който почувстват магията на бащинството. Това е просто неизбежно.

Тези страхове се движат в диапазона от класическия страх за сигурността на детето, когато тръгне за първи път самò да кара колело, през притесненията дали успешно ще се справи в училище и се стигне до това дали навреме ще разбере, че дрогата и алкохолът са само за губещите. 

Общият успех

Повечето бащи отъждествяват успеха си с щастието на децата си и щастието на детето е пряко свързано с родителското щастие. Това, естествено, не важи само за бащите, а и за майките, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати