27 Април 2024 г. Събота

Блондинка ли? Не, благодаря. Искам тъмнокоса!

2011-08-26 15:14:09

Смята се, че мъжете предпочитат блондинки, но според последните проучвания популярното схващане явно не е вярно.

Изследване на социалната мрежа Badoo сред 2000 мъже във Великобритания показва, че всъщност силният пол си пада по брюнетки.

Повече от 60% от запитаните твърдят, че предпочитат красавици с тъмна коса пред русокосите им съпернички, пише "Daily Mail'.

Една трета от анкетираните или 33% намират кестенявата коса за най-привлекателна, а 28,6%  казват, че най харесват гарвановочерната.

Мъжете, които наистина предпочитат блондинки, са 29,5%. На най-малка популярност се радват червенокосите – предпочитат ги едва 8,8% от мъжете.

Същото проучване е проведено и във Франция, Испания, Италия, САЩ и Бразилия. Оказва се, че само французите предпочитат кльощави жени, останалите предпочитат по-заоблени женски форми.

Изненадващо, в нито една от страните силният пол не е изразил предпочитанията си за блондинките. Във всички държави най-популярният цвят на косата бил черният, само във Великобритания е кафявият.

По отношение на очите обаче мъжете определено си падат по светлите цветове. 40,2% от тях предпочитат жени със сини очи. Втори в класацията са кафявите с 29,2%, следват зелените – 17,5%, и лешниковите – 13,1%. 

В идеала – средна фигура, кестенява коса и сини очи се вписва актрисата Мегън Фокс, както и Анджелина Джоли, въпреки че тя има прекалено крехка физика.

Резултатите от проучването носят добри новини за жените, които постоянно се измъчват с диети, подведени от идеята, че мъжете предпочитат жени с фигура като на модели.

Оказва се, че мнозинството – 38,4% от мъжете във Великобритания, искат половинката им да носи среден размер дрехи – 40-42 според европейските стандарти. Само за 10% от мъжете идеалната жена се побира в малък размер – 34 или 36.

Въпреки че списанията са пълни с кльощави модели, една четвърт от британските мъже са привърженици на по-закръглените форми – за тях жената мечта носи размер 44 или 46. 4,2 на сто от мъжете пък нямат нищо против жената до тях да носи размер, по-голям от 46. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати