26 Април 2024 г. Петък

Всички английски отбори продължават напред

2011-08-26 03:55:03
Английските отбори показаха стопроцентова успеваемост в квалификационния кръг на Лига Европа и всичките 4 отбора влязоха в груповата фаза на турнира.

Бирмингам победи с класическото 3:0 Насионал в реванша на "Сейнт Андрюс" и след 0:0 в Португалия продължи напред. Още в 15-та минута Нейтън Редмънд откри резултата със страхотен удар от дистанция. 

След това Дейвид Мърфи удвои с глава след центриране от корнер. Редмън можеше да вкара втори гол, но удари гредата. Все пак Крис Ууд успя да направи резултата класически с удар отблизо в 86-та минута.

Стоук Сити бе още по-убедителен, разгромявайки ФК Тюн с 4:1 и с общ резултат 5:1 елиминира швейцарците.

Матю Ъпсън откри с глава в 25-та минута, след това Кенуайн Джоунс направи 2:0 шест минути по-късно, също с глава след летящ плонж. След още седем минути Глен Уилън вкара трети гол с удар от границата на наказателното поле. 

През второто полувреме Кенуайн Джоунс вкара още един гол с глава, а към края на мача Андреас Витвер вкара утешителния гол за гостите.

Фулъм имаше доста по-трудна вечер, след като трябваше да трепери почти цял мач в Украйна, но все пак успя да загуби само с 0:1 от Днипро и с общ резултат 3:1 да триумфира.

Домакините откриха в 22-та минута чрез Евгени Шахов и след това тотално обсадиха вратата на англичаните, но така и не стигнаха до нов гол.

В последния мач между Тотнъм и Хартс естествено нямаше никаква интрига, след като "шпорите" победиха с 5:0 в първия мач в Шотландия.

Така в реванша Хари Реднап пусна цели 6 юноша в титулярния състав и затова не бе изненада крайното 0:0.

Все пак и двата отбора имаха по една добра възможност. За гостите Гордън Смит тресна гредата, докато за "Спърс" Хари Кейн пропиля дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати