25 Април 2024 г. Четвъртък

Борисов – шампион по обещания

2011-08-25 14:19:05

Премиерът и министрите от кабинета са изпълнили изцяло или частично около 10% от дадените от тях 400 обещания, отразени в медиите и регистрирани до момента на сайта Politikat.net.

В процес на изпълнение са 30 на сто от обещанията на министрите, а 60% са неизпълнени.

Проектът Politiкat.net започва преди една година и целта му е да проследява чрез медиите какви обещания дават управляващите в публичното пространство и какво се случва след това с тях.

Премиерът Бойко Борисов е своеобразен шампион по обещания. На сайта са регистрирани 184 обещания на министър-председателя, от които 13 били изпълнени изцяло и частично, 30 – неизпълнени, и 71 били без движение.

Сред изпълнените обещания са държавната помощ за възстановяването на стадион „Пловдив“, финансирането на първата фаза от строителството на завода за отпадъци, както и подписването на тримесечния мораториум за АЕЦ „Белене“.

Премиерът изпълни заканата си след оставките на Александър Цветков и Марий Косев още двама души да бъдат уволнени, докато стигне от Пловдив до София – шефът на Патентното ведомство и Националната агенция по оценяване и акредитация.

Сред неизпълнените му обещания на сайта регистрират уверенията на Борисов до края на месец юни да се промени конституцията в тази част за Пакта за финансова стабилност, което все още не е факт.

Премиерът не изпълни обещанието си да не се вдига цената на тока.

„Ще има държавен регулатор и няма да дам да се вдигне цената на тока, защото нищо не налага това“, каза, но не изпълни Борисов.

По време на кризата с горивата и обсъждането на мерките премиерът пък прогнозира понижение на цената на дизела и бензина с по 15-20 ст., което не се случи, отчитат от сайта.

Премиерът очакваше, че още до лятото „ще има по-добри новини от Франция“ за подкрепата им за влизането на България в Шенген. 

Много от обещанията на Борисов са в процес на изпълнение, като това до "февруари 2012 г. контрабандата да бъде пресечена и в страната да няма нито една нелегална кутия цигари.

Или пък, че магистрала „Тракия” ще бъде напълно готова от София до пътен възел Петолъчката край Сливен до юни следващата година.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати