29 Март 2024 г. Петък

Убийството на 12-годишния – заради скършена марихуана

2011-08-24 09:47:08

Скандал заради счупени растения с марихуана и „дълг“ от 50 лева са причината за тежкото убийство на 12-годишното момче вчера следобед, съобщиха от МВР. 

Детето беше наръгано с нож на бул. "Ботевградско шосе" до обръщалото на трамвай №22 от 16-годишния си приятел. 
Той беше заловен от полицията при опит да избяга от местопрестъплението. 

Седмица преди убийството малолетното момче отишло на гости на 16-годишния си познат, за да пушат трева заедно с други техни връстници. 

Малко след като 12-годишният излязъл на балкона, приятелят му забелязал, че са счупени растенията с марихуана, които отглеждал там. 

Двамата се скарали и тийнейджърът „наложил глоба” от 50 лева за нанесените щети (толкова му стрували семената за канабиса). 

Вчера той трябвало да си получи парите. С тази цел момчетата си уговорили среща на трамвайното обръщало. Когато се видели, 12-годишният признал, че не носи исканата сума. Това провокирало по-големия и той нападнал „длъжника си” с нож. След това избягал.

Малко по-късно беглецът бил забелязан от автопатрул на моторизираната група за бързо реагиране „Сигма” към СДВР. Той направил неуспешен опит да избяга от служителите на реда, но бил заловен.

На полицаите тийнейджърът обяснил, че е убил човек, и тръгнал заедно с тях към местопрестъплението. По същото време сигнал за неподвижно тяло в депото бил подаден и от диспечер на Центъра за градска мобилност.

Изпратените на място екипи са извършили оглед. Намерен и иззет е ножът, с който е извършено убийството, както и други веществени доказателства.

Предстои да бъдат извършени съдебномедицинска и други допълнителни експертизи.

Извършителят е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати