26 Април 2024 г. Петък

И след 5 години Плевнелиев ще задава приоритети

2011-08-24 08:09:30

До 30 юни 2012 г. ще се стига до морето по автомагистрала „Тракия" поне до град Ямбол. 
Това обеща в сутрешния блок на Дарик радио и БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

„Това ще бъде феноменално, ако успеем да го завършим към 30 юни 2012 година", каза той.
Попитан дали ще участва в предстоящите президентски избори, Плевнелиев отново нито потвърди, нито отрече своя кандидатура. „Не коментирам хипотези"

„Дотолкова, доколкото българите са ми гласували доверие, разбира се, и премиерът, с когото работим заедно, много интензивно, вицепремиерът, цялото правителство по тези приоритети, аз съм екипен играч. Аз съм там, където българите имат нужда от хора като мен, да разширят хоризонта, да зададат дългосрочно посоката и да работят здраво по национални приоритети".

Водещите на съвместния сутрешен блок подариха на Росен Плевнелиев водна костенурка. 

Преди дни министърът заяви, че на Лот 4 от АМ "Струма" ще бъдат изградени бетонови стени и тунели за костенурки, тъй като в този район има два уникални вида костенурки – обикновена блатна и каспийска блатна.

„Не съм никакъв експерт по костенурки, по гущери, по смоци, както и не бях толкова голям експерт по темата с примерно директното полагане на асфалт и всичките слоеве отдолу. 

Ще науча не само за гущерите и за костенурките, но ако трябва, всяка една билка и птичка и цветенце, които са по пътя на тази магистрала. Защото това е изключително важна европейска магистрала“, коментира с усмивка министърът. 

Той подчерта, че няма лесни и бързи решения в условията на глобална криза, но трябва сами да се дърпаме напред. 

„Ако само си повярваме, ако имаме дългосрочен план за действие, както направихме с магистралите, ние ще станем остров на стабилност за целия регион“, сигурен е Росен Плевнелиев.

Той призна, че администрацията не е перфектна, която не била научена да работи с ясни приоритети и ангажименти – срокове, графици. 

„Ние не обещаваме 800 дни, нито че „Струма“ ще е готова в 2004, както много предишни правителства. Ние обещаваме конкретни приоритети и ги обличаме в конкретни срокове“, смята Плевнелиев. 

По думите му така се печелят инвеститори с конкретни и ясни ангажименти. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати