20 Април 2024 г. Събота

ФА глоби "Арсенал" и "Нюкасъл" с по 30 000 паунда

2011-08-24 05:12:00
"Арсенал" и "Нюкасъл" бяха глобени с по 30 000 паунда от Футболната асоциация на Англия заради липса на контрол над играчите им при нулевото равенство между двата тима от първия кръг на Висшата лига.

Централата призна клубовете за виновни за масовия конфликт между футболистите в мача на "Сейнт Джеймсис парк" на 13 август. В разразилия се спор между играчите в 75-ата минута нападателят на "артилеристите" Жервиньо удари без топка Джоуи Бартън и беше изгонен.

За същия мач полузащитникът на "Арсенал" Алекс Сонг беше наказан за три срещи, след като умишлено настъпи Бартън и това остана незабелязано от главния съдия Питър Уолтън. Футболистът на "Нюкасъл" още на терена беше санкциониран с жълт картон за участието си в мелето, с което се счита, че е получил своето наказание.

"Независима регулаторна комисия призна "Нюкасъл" и "Арсенал" за виновни в липсата на контрол над техните футболисти. И двата клуба отричат обвиненията. И в двата случая независимият орган доказа обвиненията и отборите са глобени с по 30 000 паунда", се казва в официалното съобщение на ФА.

"Нюкасъл" веднага излезе с изявление, в което поиска писмен отговор от председателя на независимата комисия с обяснение на причините за наложеното наказание. От клуба обясниха, че едва след неговото получаване ще обсъдят позицията си около финансовата санкция.

Жервиньо и Сонг вече пропуснаха съботната загуба на "Арсенал" от "Ливърпул"на "Емиратс". За да изтърпят наказанието си от три мача, двамата няма да са на разположение на мениджъра Арсен Венгер за важното гостуване на "Манчестър юнайтед" в неделя, както и за домакинския мач с новака "Суонзи".

"Арсенал" започна изключително слабо сезона и за втори път от създаването на Премиършип през 1992 г. е без победа в първите два мача. Лондончани записват и най-безрезултатния си старт във Висшата лига, като за 42-годишното си участие в елита отборът никога досега не е оставал без отбелязан гол в първите два кръга.

В сряда вечер от 21.45 часа "Арсенал" гостува на "Удинезе" в реванш от плейофите за класиране в групите на Шампионската лига. В първата среща англичаните записаха Фриули", след като беше наказан за още два мача от УЕФА.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати