Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Септ 19
Начало arrow Политика arrow Борисов: За морално право аз махнах Нанев

Борисов: За морално право аз махнах Нанев

  Print E-mail
2010-07-23 23:57:14
източник: dnes.bg

Не съм главен секретар на МВР, но съм информиран за акция „Килърите“, каза министър-председателят Бойко Борисов пред БНТ. Ние готвихме тази акция месец-месец и половина, за да имаме достатъчно доказателства пред съда, както искат от ЕК.

За съжаление има и хора от властта в "Килърите", каза Борисов, без да уточнява за кого става дума. Естествено, знаем кого са убили тези хора - а те са от поръчителя до стрелеца, категоричен е премиерът.

МВР ми бяха обещали по-рано да стане тази акция, но много се стараха момчета и ето я сега. Веднага около доклада на ЕК.

Всеки ден от ДДС до убийства – не ми се вярваше, че има толкова престъпления. Има го и в съседните държави, убиват се и в съда дори. Но такива неща излизат на 13-а страница във вестниците.

Но понеже ние сега се доказваме пред Европа и пред народа, се надявам да стреснем всички тези престъпници, подчерта Бойко Борисов. Според премиера волята е всичко - има ли политическа воля, експертите стават по-добри експерти и слабостите ще се отстранят.

ЕК се отнася много толерантно към нас, изтъкна още той. Голямата част от препоръките в доклада на ЕК вече са в парламента и ще приемем "екшън плана", категоричен бе Борисов.

Относно лошите препоръки в доклада за Румъния Борисов смята, че това не бива да ни радва. Всеки един е прочел доклада за България, защото това са гаранции за инвестиции в страната, другото ще се научи – този,който не знае, ще се научи, успокои той.

Премиерът обеща, че България е готова да даде всичко, което е поискано като препоръки от ЕК. Когато сключихме договор за Горна Арда с ЕВН, почнаха похвалите.

Запитан защо се ядосва, когато го критикуват чуждите издания, той каза, че обществото трябва да знае зад всеки вестник, радио, телевизия кой стои - всеки, който ни критикува или ни хвали, трябва да се знае кой му плаща.

Запитан дали ще разказва приказката за добрите полицаи и лошите съдии, Борисов коментира, че най-критикуваната система е била съдебната власт.

„Аз няма да коментирам тяхната част в доклада”. Той призова съдебната власт да изпрати едно писмо до Брюксел какво биха искали да се направи от правителството като независима власт и ще се направи.

Борисов бе категоричен, че не воюва със съдиите, но не смята, че е било правилно да искат 13-а и 14-а заплата в момент на криза.

Борисов увери, че той иска магистратите и съдиите да бъдат отговорни като другите в държавата.

"За морално право аз махнат министър Нанев от раз, един прекрасен доктор, като му съсипах и името, и авторитета, само и само за да няма съмнения в мен, за което му се извинявам, но нямаше как", извини се премиерът.

Той посъветва и съдиите да направят така, защото всяка година в доклада критиките са към съдебната система, нека да хванат ръце и да се оправят, защото там ясно е казано какво трябва да се направи.

Колко пъти съм им казвал, че за незаконно оръжие дават условни присъди, тези хора не са библиотекари, а убийци, възмути се министър-председателят.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  Новини Премиерът Бойко Борисов обяви взетите решения, за които спомена преди дни.Той предлага да се свика Велико народно събрание и да има промени в Конституцията. Борисов заяви, че ще се оттегли ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?