20 Април 2024 г. Събота

Юнайтед попиля Тотнъм за едно полувреме

2011-08-23 04:27:50
Манчестър Юнайтед размаза Тотнъм само в рамките на 40 минути и постигна поредна победа на "Олд Трафорд", този път с 3:0, след попадения на Уелбек, Андерсон и Руни. Димитър Бербатов отново остана закотвен на резервната скамейка и не влезе в игра.

Първото полувреме на "Театъра на мечтите" далеч не беше интригуващо, но второто бе повече отколкото хората, които обичат футбола, могат да си мечтаят. Скоростен футбол, много атаки, много положения, повечето в полза на Юнайтед. 

"Шпорите" бяха равностойни до 60-та минута, но после се пречупиха. Първо Уелбек с глава разстреля Брад Фридъл, който спаси своя тим от абсолютен погром. После нападателят с пета елегантно изведе Андерсон на чиста позиция и бразилецът не сгреши. 

За капак Уейн Руни се разписа във втори пореден мач и оформи класическия резултат, след като получи чудесен пас от влезлия като резерва Гигс. 


Двубоят на "Олд Трафорд" започна изключително динамично, като Юнайтед по домакински натисна Тотнъм. Така и в 8-та минута дойде първата възможност за "червените дяволи". Том Клевърли стреля ниско по земята, но Фридъл успя да избие с корнер.

Малко след това Давид де Хеа изправи косите на феновете, след като си позволи да финтира Рафаел ван дер Ваарт в наказателното поле. Трикът на испанеца бе успешен, а неговият предшественик Ван дер Сар се хвана за главата. 

Полека темпото спадна, а Тотнъм успя да изравни играта. В 21-та минута бързоногият Гарет Бейл нахлу в наказателното поле на домакините, след като размина с лекота Смолинг и стреля в близкия ъгъл, но Де Хеа спаси. 

В 28-та минута дойде и втората интересна възможност за Юнайтед. Клевърли с меко центриране намери Йънг на далечната греда на Тотнъм и крилото с глава засече към противоположния ъгъл, но не достатъчно точно. 

Последваха доста скучни минути на "Театъра на мечтите". Двата тима не бързаха да атакуват и така изминаха повече от десет минути, докато Ван дер Ваарт опита да разнообрази картинката с един удар от границата на наказателното поле, спасен леко от Де Хеа. 

След почивката сякаш излязоха два коренно различни отбора. Много динамичен футбол и изключително много положения пред двете врати видяха феновете. 

Още в 48-та минута след една многоходова атака Ашли Йънг се озова на великолепна позиция, на 17-18 метра фронтално на вратата, но стреля твърде слабо и Фридъл парира. Тотнъм реагира като ужилен и още в следващите две атаки, първо Дефоу, а после Бейл от дистанция опитаха да прострелят Де Хеа, но не успяха. 

В 50-та минута "шпорите" стигнаха до брилянтно положение. Ленън успя собственоръчно да пробие в наказателното поле и да стигне до аутлинията, след което трябваше само да върне към оставения съвсем сам Ван дер Ваарт, но за изненада и на своите съотборници реши да центрира и Еванс с гърди блокира. 

С това се сложи и точка на ренесанса в играта на лондончани. В 54-та минута дойдоха два поредни изстрела, на Андерсон и Руни, и двата спасени от Фридъл. Те обаче се оказаха само един залп, предшестващ мощната офанзива на "червените дяволи". Само четири минути след това Йънг имаше страхотен шанс, след като бе намерен на далечната греда и от воле стреля, но неточно. 

В 61-та минута се случи очакваното. Юнайтед успя да пречупи Тотнъм. В една "младежка" атака, Клевърли центрира меко към точката на дузпата и Уелбек с глава засече чудесно, насочвайки топката към далечния ъгъл, без никакъв шанс за Фридъл и 1:0. 

Добре обаче, че беше американският страж на "шпорите", за да спаси отбора си в следващите минути. Попадението даде криле на атаката на Юнайтеди последва страхотен изстрел на Руни от пряксвободен удар, който Фридъл с мъка изби в корнер. Английският национал опита късмета си и от 30 метра с жестока тупалка, която прелетя над напречната греда. 

Дани Уелбек пък демонстрира страхотно самочувствие и в 68-та минута опита дори задна ножица, която не бе лишена от логика, но топката попадна право в ръцете на вратаря на Тотнъм. Секунди по-късно Нани изненада Фридъл и вместо да центрира стреля в близкия ъгъл, но стражът пак спаси. Последва добавка на Уелбек, но пак - вратарят стена. Още няколко секунди по-късно и Джони Еванс изпусна да впише името си сред голмайсторите. 

За съжаление на феновете на Тотнъм, Фридъл не е вездесъщ и в 76-та минута се оказа безпомощен за втори път в мача. Андерсон и Уелбек демонстрираха феноменално разбирателство. Бразилецът подаде към своя съотборник и Дани с петичка пусна топката към точката на дузпата, откъдето Андерсон с лекота я прати в мрежата за 2:0. 

Две минути след попадението Нани можеше да направи резултата класически, след като се откъсна сам срещу Фридъл, но вратарят предвидливо излезе и пресече пътя му. 

В 79-та минута Де Хеа пък показа нов момент на колебливост, макар и да имаше сравнително малко работа през втората част. Вратарят на Юнайтед увисна при едно центриране в наказателното поле, топката попадна на волето на Дефоу и той я изстреля топовно, но точно в гредата за късмет на Де Хеа. 

Малко след това сър Алекс реши да направи нещо рядко срещано във футбола, но не и нетипично за него - тройна смяна. Така на терена се появиха Ернандес, Гигс и Парк. Уви, Димитър Бербатов остана отново на резервната скамейка и по всичко личи, че вече е четвърти избор пред шотландеца. 

Пет минути преди края на редовното време Руни направи непростим пропуск. Нани центрира прострелно и от два метра английският национал засече топката, но вместо да я прати в опразнената врата, той я изстреля над гредата в аут. 

Все пак нападателят се реваншира за пропуска си в 87-та минута. Нападателят вкара втория си гол от началото на сезона. При поредната страхотна атака на Юнайтед Гигс сложи топката на главата на Руни и той от 7-8 метра не остави шанс пред Фридъл за трети път в мача. 

До края на мача не паднаха нови попадения, но не липсваха интересни отигравания. Рафаел ван дер Варт даде тон на последните напъни на "шпорите", които бяха парирани от Де Хеа, а Юнайтед с пълно право си заслужи трите точки след последния съдийски сигнал. 

Манчестър Юнайтед - Тотнъм 3:0

1:0 Уелбек (61)
2:0 Андерсон (76)
3:0 Руни (87)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Смолинг, Джоунс, Еванс, Евра, Нани, Клевърли (81, Гигс), Андерсон, Йънг (81, Парк), Уелбек (81, Ернандес)

Тотнъм: Фридъл, Уолкър (46, Чорлука), Доусън, Кабул, Асу-Екото, Ленън, Ливърмор (74, Хъдълстоун), Кранчар (74, Павлюченко), Бейл, Ван дер Ваарт, Дефоу
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати