19 Април 2024 г. Петък

Румънци цяла нощ се гаврят с българка в Италия

2011-08-22 04:45:18
Четирима румънци отвлекли българка насред центъра на Рим и се гаврили с нея повече от 4 часа. Камери заснели отвличането на жената, която чакала влака за България на гара Термини, съобщава 24 часа. Жената успяла да се изплъзне и да сигнализира в полицията, в резултат на което насилниците са заловени.

Името на българката не се съобщава от съображения за сигурност, в момента тя е под закрила на полицията и ще свидетелства срещу румънците. Инцидентът потресъл Италия, кадрите с отвличането били показани в новините на всички италиански телевизии.

Камерите на гара Термини запечатали как четирима пияни мъже се приближават към жена пред главния вход на Централната гара в Рим на 15 август. Тя отказала да ги последва, но двама от тях продължили да настояват. Единият притиснал жената към себе си, хванал я през врата и я завлякъл насила до кола, вторият тръгнал пред тях. Натикват я насила в автомобила и я откарват в Риано, на югоизток от Рим.

Пияни, а може би и дрогирани, румънците завели българката в апартамента на единия от тях, чиято съпруга отсъствала. Последвали над 4 часа насилие и гаври, в които имало всичко, включително и уриниране над жената, и заснели с мобилните си телефони гаврите.

На сутринта трима от насилниците напуснали апартамента. Българката останала сама с четвъртия. Използвала момент, в който той заспал, взела телефона му с кадри от жестоката нощ и избягала през прозореца. Минувач я помислил за крадец и извикал карабинерите.

Въпреки че не говори италиански, А. успяла да обясни да я откарат до Рим. Така на 16 август по обед тя пристигнала отново в българското консулство. Дежурният консул Росен Руфев я завел в полицията.

Описаното от българката се сторило толкова невероятно на полицаите, че в началото не й повярвали. Убедили се, когато им показала заснетото с телефона и след като прегледали записите от камерите на гарата. Впоследствие без грешка разпознава през стъклена стена един по един доведените румънци, смесени с други хора.

До Риано полицията стигнала благодарение на кадрите от телефона, от които разпознава градчето. Двама от нападателите били арестувани веднага в местен бар, след което полицията стигнала и до другите двама. Четиримата насилници ще бъдат съдени.

Предисторията на случката е позната на мнозина българи, тръгнали да търсят препитание извън граница. Жената е семейна, с две деца и тръгнала на гурбет с надеждата за по-добро бъдеще. Подобно на стотици българки във Вечния град и тя станала домашна помощница в италианско семейство. Работата обаче не съответствала на очакванията й, а заплащането – още по-малко. В края на месеца й дали едва една трета от обещаното. Българката решила да се върне в България, но нямала паспорт и разполагала с малко над 200 евро.

На 15 август поискала временен паспорт от българската консулска служба в Рим. Платила таксата за него, но останалите пари не й стигали за самолетен билет. Посъветвали я да се върне в България с влак през Любляна или с автобус от площада пред римската гара „Тибуртина”.

Жената стигнала до автогарата, но тя била затворена поради късния час. Решила да отиде на централната гара „Термини”, но и тя била затворена. В 2 часа през нощта българката седнала върху куфара си пред централния вход на гарата, където са наредени таксита и където винаги има туристи и охрана. 

Точно тогава четиримата румънци –на възраст между 27 и 33 г. – приближили жената.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати