25 Април 2024 г. Четвъртък

Героичен ЦСКА удържа победа в Каварна с 2:1

2011-08-22 04:26:47

ЦСКА победи с 2:1 като гост Калиакра на градския стадион в Каварна, в мач от третия кръг на "А" група, изпъстрен с цели 8 жълти и два червени картона.

По този начин "червените" записаха трета победа от 3 мача, а Калиакра остана без спечелена точка до момента.

"Армейците" поведоха рано с два чисти гола, след фантастични попадения на Тодор Янчев и Грегъри Нелсън. Десетина минути преди края на първата част Адемар получи директен червен картон и така ситуацията на терена се промени.

Двайсетина минути след подновяването на играта Калиакра намали, а четвърт час преди края напречната греда спаси домакините след мощен снаряд на Спас Делев, който бе изгонен пет минути преди края, заради втори жълт картон.

Срещата започна с атака на домакините, които стартираха със самочувствие. Играта бе много изравнена, а двата отбора показаха, че имат желание да се атакуват.

В първите минути румънецът Янис Зику опита технично изпълнение на пряк свободен удар с левия крак, но топката премина много неточно над напречната греда на домакините.

После Петков и Филипов опитаха удари за отбора на Калиакра, но и двата опита на футболистите на тима от Каварна бяха много неточни и предизвикаха смях сред малцината зрители по трибуните.

В първите двайсетина минути Калиакра бе по-активният отбор, но така и не се стигаше до чисто голово положение, нито до точен удар към една от двете врати, въпреки сравнително високото темпо на срещата.

В 23-тата минута Иван Бандаловски се включи отдясно и центрира чудесно към наказателното поле на домакините и капитанът на ЦСКА Тодор Янчев намери топката от точката на дузпата, при това от воле, с левия крак, вкарвайки разкошно попадение за своите.

Три минути по-късно Румен Трифонов блесна с прострелно центриране по земя, но никой от неговите съотборници не успя да засече кълбото и опасността премина.

В 31-та минута Грегъри Нелсън прикова погледите върху себе си. Тъмнокожият футболист на ЦСКА се пребори мъжки за една топка на тъчлинията, напредна бързо отдясно, навлезе в наказателното поле на съперника и с много хубав шут с левия крак не остави абсолютно никакви шансове на Цветан Димитров.

Пет минути по-късно Адемар спъна Герасим Заков и защитникът на гостите получи директен червен картон, тъй като Заков оставаше сам срещу Райс Мболи. Антон Петров се нагърби с изпълнението на прекия свободен удар, но топката премина на метър над вратата на гостите.

Малко преди края на първата част Спас Делев получи хубав пас и остана очи в очи срещу Цветан Димитров, но нисичкият стрелец от село Ключ показа неточен мерник и пропусна, шутирайки право в тялото на вратаря.

След това Раденцов центрира към наказателното поле на ЦСКА с левия крак и Ковачев нанесе удар с глава, но топката излезе много неточно в аут.

Първите минути на второто полувреме започнаха с ранни жълти картони на Яшар и Спас Делев, а играта беше доста агресивна, твърда и на моменти дори груба.

В 65-тата минута, като от нищото, домакините стигнаха до попадение. След разбъркване в пеналта на гостите Детелин Димитров намери чудесно топката с левия крак, нанасяйки силен удар от воле с левия крак, от около десетина метра, с което интригата в мача се върна.

Четвърт час преди края Спас Делев опита далечен шут, от около 25 метра, като топката срещна напречната греда на вратата на домакините.

В 85-тата минута Спас Делев получи втори жълт, респективно - червен картон и трябваше да напусне терена. Така ЦСКА остана на игрището с 9 души и Калиакра имаше предимство да доиграе двубоя с двама футболисти повече на градския стадион в Каварна.

Все пак "армейците" устискаха и така те регистрираха своята трета победа в три мача от началото на кампанията в "А" група.

Калиакра - ЦСКА  1:2

0:1 Янчев - 23'
0:2 Нелсън - 31'
1:2 Д. Димитров - 65'


Директен червен картон:  Адемар - 36'

Втори жълт (червен) картон:  Делев - 85'


Калиакра: Димитров, Петров, Д. Димитров, Яшар, Раденцов, Байчев, Райчев (А. Димитров - 52'), Ковачев, Петков, Цв. Филипов (Г. Филипов - 57'), Заков (Чавдаров - 79')

ЦСКА:  Мболи, Халилович, Бандаловски, Адемар, К. Стоянов, Трифонов, Янчев (П. Стоянов - 46'), Галчев, Делев, Нелсън (Крачунов - 92'), Зику (Дечев - 83')

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати