26 Април 2024 г. Петък

Издирват сериен нападател и крадец на златни синджири

2011-08-21 12:55:24
Истински ужас е обхванал Пловдив заради масови нападения на жени и кражбата на златните им синджири.

Само в събота има регистрирани три подобни грабежа. Около 11.30 часа на улица „Богомил” непознат издърпал златния синджир на 57-годишна пловдивчанка. 

Половин час по-късно на булевард „Санкт Петербург” на пешеходна алея до парк „Лаута” е била нападната 26-годишна жена, на която мъж на видима възраст 30-35 години отнел златния синджир. 

Два часа по-късно в подлеза до Централна поща при грабеж със сила е бил издърпан златен синджир с три медальона, като жертвата е 52-годишна жена.

„Беше страшно, нападна ме в гръб и толкова силно издърпа синджира, че щеше да ме задуши, изпитах силна болка”, разказа пред Dnes.bg една от потърпевшите. 

Жената си спомня, че е започнала да вика за помощ, но нападателят избягал. 

„Сега по врата ми е останала следа от синджира, който се беше впил в кожата, докато крадецът го дърпаше”, разказа още жертвата на грабежа. Тя е изумена, че крадците нападат жени вече и посред бял ден.

„Издирваме авторите на грабежите”, съобщиха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив. Не се изключва и възможността авторът да е един човек. 

Само за последните 7 дни в ареста са задържани други петима души, които са издърпали синджирите на четири беззащитни жени от Пловдив. Възрастта на нападателите е между 18 и 28 години. Повечето от тях са криминално проявени и осъждани. 

Интересен е случаят на 28-годишен мъж, който отскубнал от врата на 52-годишна пловдивчанка златен синджир със златен кръст, след което погълнал плячката. Станало му лошо и бил приет в болница, там лекарите се усъмнили, че човек може, без да иска, да изяде златен накит, и подали сигнал в полицията. Така крадецът бил арестуван. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати