28 Март 2024 г. Четвъртък

Стартът на испанското първенство е пред провал

2011-08-17 15:15:09
Началото на новото футболно първенство в двете професионални дивизии на Испания е под сериозно съмнение, след като преговорите между футболната лига и профсъюза на играчите AFE отново не доведоха до споразумение относно новия колективен трудов договор.

По програма шампионатите в Ла Лига и Лига Аделанте трябва да стартират този уикенд, но футболистите твърдо обявиха намерението си да стачкуват в първите два кръга.

"Не успяхме да постигнем споразумение. Нашите различия са значителни, но трябва да продължим преговорите", заяви след днешната среща председателят на футболната лига Хосе Луис Астиасаран.

През миналата седмица играчите поискаха да се създаде фонд, който да покрива заплатите, в случай че някой клуб изпадне в неплатежоспособност. Подобно нещо в Испания вече се случва често - "Леванте" и "Еркулес" имаха проблеми с плащанията в последните години, а "Сарагоса" поиска да бъде управляван от синдикат.

"Тази стачка е абсолютно неоправдана. Исканията на играчите са безсмислени и няма да доведат до резултат, защото футболната лига е достигнала предела на своите възможности", каза още Астиасаран.

Защитата на заплатите и плащането на данъците касае основно местните футболисти, които имат много по-сериозни данъчни ставки от чужденците. Клубовете плащат част от данъците, но пък не всички от тях успяват да се справят с тази тежест.

Водещите испански футболисти в Ла Лига, сред които Икер Касияс, Карлес Пуйол, Шаби Алонсо и Давид Албелда, твърдо застанаха зад президента на профсъюза Луис Рубиалес и са решили този път да не правят компромиси.

Страните ще се срещнат отново след два дни в Мадрид, за да се опитат да намерят решение. Източници от футболната лига, които са пожелали анонимност, са заявили пред "Ел мундо", че няма почти никакъв шанс този уикенд да се изиграе първият кръг и че на този етап не се знае кога ще се стигне до споразумение.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати