Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Юни 7
Начало arrow Политика arrow Кадиев не ще да е кмет "на конци". Не!

Кадиев не ще да е кмет "на конци". Не!

  Print E-mail
2011-08-16 08:14:11
източник: dnes.bg

"Не искам да бъда кмет "на конци". Ще вземам решенията самостоятелно, независимо и в интерес на софиянци, обяви кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев, съветник в Столичния общински съвет.

Кадиев обясни, че има няколко принципа, които иска да бъдат променени в управлението на София. Първият е, че кметът е отговорен за всичко.

"Не искам да чакам обаждания от премиер, вътрешен министър или който и да е", посочи той пред "Фокус".

Вторият принцип е допитване до мнението на софиянци – чрез референдуми, електронни допитвания, информационни центрове и приемни дни, за да се избяга от сегашното капсулиране на общината.

Друг принцип е общината да уважава своите граждани, не да ги презира и плаши както сега, допълни той.

"Общественият интерес е най-важен. Партнираме си с Европа, но пазим интересите на софиянци. Работим открито, честно, без котараци и любимци при обществените поръчки. Надграждаме над постигнатото, взимаме най-доброто от стари практики.

Залагаме на превенция на проблемите. И залагаме на контрол, контрол, контрол. Редът е общ и за всички, без любимци и без изключения", посочи червеният кандидат за кмет.

Конкретни приоритети за евентуално управление на Кадиев са създаването на работни места, сигурност, чистота, инфраструктура.

"Даваме пълна административна подкрепа на бизнеса, за да разкрива работни места. Замразяваме данъците за целия период на мандата, защото София има пари, просто много се краде от тях.

Хората не бива да плащат по-високи данъци, докато не са убедени, че всяка стотинка от тях се харчи по правилата. Правим нов общ устройствен план, за да спрем сегашното узаконяване на беззакония от последните 20 години.

Изпращаме общинската полиция в помощ на хората, срещу битовата престъпност. Налагаме постоянен контрол върху "Топлофикация София", "Софийска вода", ЧЕЗ, кабелни и телекомуникационни дружества при постоянното разкопаване на града", изтъкна още Георги Кадиев.

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?