25 Април 2024 г. Четвъртък

Кадиев не ще да е кмет "на конци". Не!

2011-08-16 08:14:11

"Не искам да бъда кмет "на конци". Ще вземам решенията самостоятелно, независимо и в интерес на софиянци, обяви кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев, съветник в Столичния общински съвет.

Кадиев обясни, че има няколко принципа, които иска да бъдат променени в управлението на София. Първият е, че кметът е отговорен за всичко.

"Не искам да чакам обаждания от премиер, вътрешен министър или който и да е", посочи той пред "Фокус".

Вторият принцип е допитване до мнението на софиянци – чрез референдуми, електронни допитвания, информационни центрове и приемни дни, за да се избяга от сегашното капсулиране на общината.

Друг принцип е общината да уважава своите граждани, не да ги презира и плаши както сега, допълни той.

"Общественият интерес е най-важен. Партнираме си с Европа, но пазим интересите на софиянци. Работим открито, честно, без котараци и любимци при обществените поръчки. Надграждаме над постигнатото, взимаме най-доброто от стари практики.

Залагаме на превенция на проблемите. И залагаме на контрол, контрол, контрол. Редът е общ и за всички, без любимци и без изключения", посочи червеният кандидат за кмет.

Конкретни приоритети за евентуално управление на Кадиев са създаването на работни места, сигурност, чистота, инфраструктура.

"Даваме пълна административна подкрепа на бизнеса, за да разкрива работни места. Замразяваме данъците за целия период на мандата, защото София има пари, просто много се краде от тях.

Хората не бива да плащат по-високи данъци, докато не са убедени, че всяка стотинка от тях се харчи по правилата. Правим нов общ устройствен план, за да спрем сегашното узаконяване на беззакония от последните 20 години.

Изпращаме общинската полиция в помощ на хората, срещу битовата престъпност. Налагаме постоянен контрол върху "Топлофикация София", "Софийска вода", ЧЕЗ, кабелни и телекомуникационни дружества при постоянното разкопаване на града", изтъкна още Георги Кадиев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати