27 Април 2024 г. Събота

Реал Мадрид изпусна Барса на Бернабеу

2011-08-15 05:32:02
Реал Мадрид и Барселона отложиха развръзката за Суперкупата на Испания за реванша на "Ноу Камп", след като в първия мач на "Сантяго Бернабеу" завършиха при равенство 2:2.

Домакините имаха сериозно преимущество през почти целия мач, но направиха един куп пропуски. Барселона от своя страна показа завидна успеваемост и вкара два гола от две положения.

Резултатът бе открит от Месут Йозил в 13-та минута, но до почивката Барса извърши пълен обрат след голове на Давид Вия и Лео Меси.

В началото на второто полувреме Чаби Алонсо изравни резултата, а до края повече голове не паднаха въпреки натиска на белите.

Както и в предишните дербита и в този мач не се мина без спорни съдийски отсъждания. Каталунците имаха претенции за няколко картона на играчи на Реал, докато за мадридчани не бе отсъдена чиста дузпа за умишлено нарушение на Валдес срещу Роналдо.




В титулярния състав на Реал Мадрид нямаше нито едно от новите попълнения и Жозе Моуриньо бе заложил консервативно на най-доброто, с което разполага. За сметка на това Пеп Гуардиола позволи на Алексис Санчес да направи дебют с фланелката на каталунците. Заради леки контузии Шави, Пике и Педро започнаха мача на резервната скамейка. Лео Меси бе титуляр, но това му бе първия мач с отбора, заради по-дългата почивка след Копа Америка.

По-добрата подготовка на Реал бе очевидна и белите натиснаха сериозно съперника още от самото начало, докато Барса просто нямаше нищо общо с отбора, който спечели титлата миналия сезон.

Още в 3-та минута дойде първия опасен удар, дело на Бензема, но след рикошет топката мина покрай гредата. Малко по-късно Роналдо центрира чудесно отново към французина и той стреля опасно с глава, но Валдес се хвърли и с мъка изби в корнер.

След центрирането от ъгловия удар топката не бе изчистена добре и попадна в Серхио Рамос, но той стреля от упор в тялото на защитник.

В 10-та минута дойде ред на съдията да се прояви с първите две, от поредицата си грешни отсъждания. Първо Анхел ди Мария се размина с жълт картон за умишлена игра с ръка, а след това за същото нещо бе пожален и Алексис Санчес.

В 13-та минута логичното се случи и Реал заслужено откри резултата. Бензема получи извеждащ пас по крилото и първо развинти Ерик Абидал, след това даде пас между краката на Масчерано и така изведе Месут Йозил абсолютно сам срещу Валдес и за халфа на Реал нямаше проблеми да вкара.

Още в следващата минута Роналдо се прояви с много силен удар по земя от 15 метра, но Валдес се хвърли и спаси до гредата.

Реал продължи да доминира, докато Барселона не можеше да направи нито една голова атака. Особено пасивен бе Лео Меси, който в първия половин час изобщо не се забеляза.

Забеляза се обаче съдията, който спести жълт картон на Сами Кедира, за изключително опасно вдигнат крак, който закачи Абидал в лицето. За щастие французинът се размина без последствия.

В 29-та минута много активният Бензема отправи мощен удар по земя от ъгъла на наказателното поле, но Валдес отново спаси.  Две минути по-късно съдията можеше и да отсъди дузпа за Реал, тъй като Абидал очевидно игра в наказателното поле при едно центриране, но също толкова очевидно това бе неумишлено.

Преимуществото на Реал бе тотално, но противно на логиката Барселона изравни в 36-та минута.

Макар да бе абсолютно анонимен до този момент, именно Меси даде начало на атаката, намирайки Давид Вия около ъгъла на наказателното поле. Ситуацията изглеждаше напълно безопасна, тъй като пред Вия имаше защитник, но нападателят на Барса отправи диагонален удар, който заби топката неспасяемо в горния далечен ъгъл на вратата зад Касияс. За попадението сякаш помогна и лек рикошет в крака на защитника, който придаде нужната парабола на топката.

Реал отговори с нови атаки и Роналдо даде извеждащ пас в коридор на Бензема, но той не си поведе добре топката и не успя да излезе сам срещу вратаря. След това грешно изнасяне на топката от страна на Барса позволи на Реал да отнеме и Бензема получи абсолютно непокрит пред наказателното поле, но се забави с миг за изстреля си и това позволи на Масчерано да се хвърли и да блокира в последния момент.

В 44-та минута белите направиха хубава атака на едно докосване и Йозил поднесе встрани на Роналдо, но неговият удар мина над гредата.

И така се стигна до последната минута, когато отново напълно неочаквано Барселона вкара ново попадение. Кедира и Марсело играха неубедително пред наказателното поле, след това и Пепе се подхлъзна и така изведнъж Меси от нищото се оказа с топка в крака сам срещу вратаря, след което без замисляне провря топката под плонжа на Касияс.

Второто полувреме започна доста по-равностойно и изглеждаше, че обратът в резултата се е отразил положително на Барселона. 

В 53-та минута обаче Реал изравни с първото си положение след почивката. След центриране от корнер каталунците не успяха да изчистят и Пепе овладя в наказателното поле, поднесе назад към Чаби Алонсо и той провря топката между купа от играчи.

Три минути по-късно Реал можеше да вкара още един гол, след като Валдес увисна на далечната греда след центриране от фаул, но зад него Бензема не засече точно с глава.

В следващата ситуация пък за малко да се стигне до повторение на инцидента между Пепе и Дани Алвеш от първия мач за Шампионската Лига миналия сезон. Португалският бранител влезе остро на защитника на Барса и го фаулира, но че бразилецът се запревива театрално на тревата, съдията не се изкуши да покаже картон.

Реал се бе активизирал и в 60-та минута грешка в защитата на Барселона даде начало на опасна контраатака за белите, но Бензема се полакоми и провали положението.

В 64-та минута Роналдо стреля много опасно от фаул и топката мина на косъм от сглобката на гредите. В следващата атака Роналдо бе още по-близо до гола, стреляйки ефектно от полуволе, но Валдес направи решително спасяване.

След още две минути Йозил създаде поредното голово положение, слагайки топката на главата на Бензема, той засече остро, но отново Валдес спаси. Канонадата към вратата на Барса не секваше и след удар на Роналдо се получи лек рикошет, който за малко да излъже Валдес.

В следващата атака на Реал Роналдо овладя технично извеждащо подаване, предназначено за Бензема и така си освободи пространство за удар, но изстрелът му бе слаб и не затрудни Валдес.

Постепенно натискът на белите поотслабна и това позволи на каталунците леко да изнесат топката. Те обаче стигнаха само до един пряк свободен удар, от който Меси стреля неточно.

В 83-та минута Реал претендираше за дузпа. Валдес не успя да улови едно центриране и Роналдо тръгна да улови отскочилата топка, но се спъна във вратаря. На повторението пък се видя, че Валдес напълно умишлено спъва Роналдо с ръка и затова определено трябваше да има дузпа.

Три минути преди края влезлият малко по-рано на мястото на Вия Педро имаше добра възможност, като навлезе в наказателното поле, но прекали с финтовете и накрая топката му бе отнета.

Реал Мадрид - Барселона 2:2

1:0 Йозил 13
1:1 Вия 36
1:2 Меси 45
2:2 Чаби Алонсо 53

Реал Мадрид: Касияс, Рамос, Пепе, Карвальо, Марсело, Чаби Алонсо, Кедира (58 Кайехон), Йозил, Ди Мария (53 Ди Мария), Роналдо, Бензема (81 Игуаин)

Барселона: Валдес, Алвеш, Абидал, Масчерано, Адриано (62 Пике), Кейта, Тиаго (58 Шави), Иниеста, Алексис, Меси, Вия (73 Педро)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати