29 Март 2024 г. Петък

Разочарование и за Челси в първия кръг

2011-08-14 15:40:39
След като вчера Ливърпул и Арсенал не успяха да вземат победа на старта на сезона в английската Висша Лига, днес същото се случи и с Челси. "Сините" завършиха при равенство 0:0 в гостуването си на Стоук Сити в първия кръг от първенството.

През първото полувреме и двата отбора показаха много слаб футбол, но след почивката Челси се активизира и притисна съперника. Лондончани обаче пропуснаха няколко добри възможности, веднъж удариха гредата, а и имаха сериозни претенции за поне една дузпа.

През първото полувреме и Стоук имаше претенции за дузпа заради игра с ръка на Джон Тери, докато капитанът на Челси настояваше, че има рамо.





Новият мениджър на Челси Андре Вияш-Бояш бе направил само една промяна в състава в сравнение с избора на предшественика си Карло Анчелоти и това бе титулярното място на Жозе Босингва, вместо Бранислав Иванович. В нападение Фернандо Торес отново бе титуляр, докато Анелка и Дрогба продължиха да са резерви. Даниел Стъридж бе наказан, а Давид Луис контузен. В състава на Стоук пък дебют направи новото попълнение Джонатан Уудгейт.

През първото полувреме играта и на двата отбора бе разочароваща, като липсваха хубави комбинации и практически нямаше нито едно чисто голово положение. Гостите очаквано имаха леко териториално преимущество, но това не доведе до нищо съществено.

Десетина минути преди края на полувремето домакините имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Джон Тери в наказателното поле. Дори и на повторението обаче бе трудно да се каже дали капитанът на гостите докосва кълбото с част от бицепса си или изцяло с рамо.

В последната минута Фернандо Торес направи добър пробив в наказателното поле, като финтира успешно двама защитници, но накрая Райън Шоукрос се намеси и му попречи да стреля.

Челси започна доста активно второто полувреме. Сините отново се затрудняваха да стигнат до чисто голово положение, но за сметка на това на няколко пъти имаха претенции за дузпа. Първо Фернандо Торес падна след сблъсък с Шоукрос на страничната линия на наказателното поле. После след статично положение Тери свали топката в краката на Торес, който бе на 3 метра от вратата, но не успя да шутира. След това испанецът падна за дузпа, претендирайки че е бутнат отзад от Хут.

В следващата атака Лампард имаше далеч повече основания за наказателен удар, тъй като проби в наказателното поле и се спъна в протегнатия крак на защитник, но отново реферът бе безмълвен. При продължение на същата атака Микел изстреля страхотен удар от 20 метра и Бегович трябваше да избива с върха на пръстите си под гредата.

В средата на полувремето Андре Вияш-Бояш пусна в игра Никола Анелка и французинът много бързо можеше да се разпише сред голмайсторите. Пет минути след влизането си в игра той отправи прецизен параболичен удар към далечния ъгъл и след като Бегович чукна топката с върха на пръстите си тя удари напречната греда.

Още в следващата атака и Саломон Калу бе на косъм от гола, когато бе намерен непокрит пред вратата с центриране, но ударът му с глава бе спасен чудесно от Бегович.

Алекс също отправи удар с глава в 76-та минута, но доста по-слаб и не затрудни вратаря. Фернандо Торес предизвика поредната добра проява на стража на домакините със силен диагонален удар по земя, който Бегович изби в корнер.

В последните десетина минути натискът на Челси отслабна и "грънчарите" успяха да се доберат до равенството и точката.


Стоук Сити - Челси 0:0

Стоук: Бегович, Хут, Шоукрос, Уудгейт, Уилън, Уилсън, Пенант, Делап (71 Пю), Етерингтън (62 Уайтхед), Джоунс (86 Шотън), Уолтърс

Челси: Чех, Ашли Коул, Тери, Алекс, Босингва, Рамиреш, Микел, Лампард, Малуда (65 Анелка), Калу (75 Дрогба), Торес (89 Бенаюн)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати