Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Септ 25
Начало arrow България arrow Младежи станаха овчари, оплакват се на Калфин

Младежи станаха овчари, оплакват се на Калфин

  Print E-mail
2011-08-14 13:45:04
източник: dnes.bg

Безработни млади висшисти, преоблечени като овчари, пресрещнаха Ивайло Калфин на събора в смолянското село Арда в събота. Тримата родопчани последвали съвета на премиера Бойко Борисов безработните IT  специалисти да станат овчари.

Работата обаче не им потръгнала, защото за всеки занаят си има майсторлък, а тримата младежи са завършили съответно право, международни отношения и информатика. 

С тази си проява те искат да покажат, че идеята на премиера образованите млади хора да пасат овце и да работят в зеленчукопроизводството, е неадекватна.  Младежите попитаха Калфин, ако стане президент, дали и той ще ги праща да стават овчари.

Студентите трябва да се хванат за гегата, но да я използват за друго – да подгонят някого, който не им помага да си намерят работа, отговори евродепутатът. „Хвърляйте гегите, момчета, хващайте компютрите, и то тук в България, защото страната има нужда от това”, с усмивка допълни Калфин.

Той се пошегува, че може би новоизлюпените овчари могат да научат овцете да работят с лаптопи.

Преди да срещне овчарите, Ивайло Калфин поздрави хората на традиционния българо-гръцки събор в село Арда. Той приветства местните хора за упорития труд при възстановяването на изгорялото им училище, което отваря отново врати наесен.

„Надявам се не след дълго да минем заедно по пътя за гръцкото село Паранести, в Европарламента работим активно с гръцките си колеги по тази тема”, каза от трибуната Калфин. 

 „Това е прекъснат във времето път, самият живот ни е завещал да отворим границата, когато  сме заедно, сме силни”, каза кметът на община Смолян Дора Янкова. Тя напомни, че административните процедури по европроекта за пътя от Арда до Паранести вече са изпълнени и след седмица ще бъде обявена фирмата изпълнител .

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 2 юни по традиция почитаме паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Този ден се чества от 1901 година, когато на връх Околчица - лобното място на Ботев, се събират негови ...
  Новини За пети пореден път печелим парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов не изневери на стила си от последната година и анализира резултатите от изборите с видеовключване във фейсбук от двора ...
  Новини Днес православната църква чества паметта на мчнци Мина, Виктор и Викентий.Мина е бил войник, убит в Египет за Христовата вяра при император Диоклетиан (284-305 г.). Той е много известен великомъченик ...
  Новини Българската православна църква почита днес паметта на Свети архангел Михаил. Църковният празник е наричан от народа Архангеловден.Според православната църква Свети Архангел Михаил е един от ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?