23 Април 2024 г. Вторник

Чалгата напира към политиката

2011-08-14 13:42:27
От щаба на ГЕРБ се бият в гърдите, че ще забранят чалгата в предизборната си кампания. Вместо да се потиснат, че не ги щат по площадите да веселят народа преди изборите, изпълнителите на чалга напъчиха гърди - решиха да се пробват в местната власт, пише “Труд”.

Тези дни заявка даде фолкпевицата Бриана. Изпълнителката на “Ще те боли” е хвърлила око на кметския стол в родния си град Левски. 

За да се хареса на съгражданите си, тя се сдоби с чисто нов силиконов бюст и им обеща да ги хвърли по време на предизборната си кампания в “Ритъма на страстта”, както пее в друго свое парче. Бриана ще се кандидатира за кмет от партия “Социалдемократи”, която я сложи на осмо място в депутатската си листа в Плевен през 2009 г. Ще видим”. Кога - не е ясно. 

Акцент обаче в предизборната й програма е подобряване на инфраструктурата в гр. Левски, защото, както самата тя обяснява, “по улиците има дупки и разни такива неща”. Преди още да е започнала кампанията й обаче, Бриана вече направи гаф - заяви, че стане ли кметица, забравя за минижупите. И от раз загуби 50 бюлетини.

По-скромни са претенциите на колегата й от попфолк жанра Борис Дали. Изпълнителят на хита “Кой сега до теб заспива” е готов да се пробва за втори мандат като общински съветник от БСП в Бобов дол.

“Амбиции за кмет на този етап нямам. Кметът трябва да е голяма, силна личност, на когото хората вярват - честен и неподкупен, не мошеник, който устройва себе си и затова се стреми да извоюва поста. За мен №1 като кмет на Бобов дол си остава Йорданка Каленичкова”, казва Дали. Преди да стане фолкзвезда, Дали й беше служебен шофьор.

Мераците на представители на фолка да влязат в управлението на общините не е от вчера. Някои дори успяха да го направят. Като покойния кмет на Раднево Нончо Воденичаров, който получи инфаркт, докато участваше в “Сървайвър” на Филипините.

На парламентарните избори през 2005 г. пък попфолк певците Азис, Софи Маринова, Бони, Тони Стораро се пробваха като кандидат-депутати от “Евророма”.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати