20 Април 2024 г. Събота

Семов кани на диспут опонентите си за "Дондуков" 2

2011-08-13 07:45:59
РЗС настоява за разкриване на действителната самоличност на кандидатите за президент. За целта от партията предложиха списък от 5 въпроса, на които да отговори всеки един от кандидатите за поста на „Дондуков“ 2. 

„Разкриването на пълната биография на кандидатите за президенти ще доведе до информиран избор на българския избирател“, заяви кандидатът на партията Атанас Семов.  

Хората на Янев искат кандидатите за президенти на другите партии да отговорят дали са били членове на бившата БКП, свързани ли са с бившата ДС или други специални служби. 

Освен това се пита дали някой от кандидатите е поел ангажимент през годините, свързан с ограничаването на суверенитета на България и загубата на средства от еврофондовете. 

Кандидатите за президент трябва да отговорят и дали имат сметки в офшорни зони, както и дали те или свързани с тях лица притежават дялове в офшорни фирми. 

Другите въпроси са за имотното състояние на кандидатите и техните роднини, както и дали кандидатите за президент отговарят на изискванията на конституцията.

Семов покани и опонентите си на диспут за управлението на президента Георги Първанов, свикването на предсрочни избори за Велико народно събрание и необходимо ли е Бойко Борисов да бъде "уволнен" и кой е готов да го уволни. 

"Цялата държава е блокирана от една имиджова кампания. Очаквам през август и септември да се откриват километър по километър магистрали. Въпросът е ефективно ли е държавата да налива пари в показни строежи, вместо да се разплати с бизнеса", коментира Атанас Семов, визирайки евентуалното издигане на строителния министър Росен Плевнелиев. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати