25 Април 2024 г. Четвъртък

Безобразно слаба България загуби от Беларус

2011-08-11 05:44:05
Българските национали допуснаха загуба с 0:1 при гостуването си на Беларус на стадион "Динамо" в Минск.

Двата тима се изправиха един срещу друг в приятелска среща, а момчетата на Лотар Матеус демонстрираха като цяло трагична игра.

Нашите направиха безбожно слаб мач, като в играта ни имаше проблясъци единствено през първите минути на второто полувреме.

Това е първата победа на Беларус над България на международно ниво. Преди тази среща имахме 100-процентов актив над беларусите. 

Домакините иначе имаха няколко много чисти възможности за гол, включително и 4 греди, но ги пропиляха.

Матеус от своя страна пусна малко експеримантелен състав, в който личаха имената на Иван Стоянов, Спас Делев, Николай Бодуров и Влади Стоянов.

Единственото попадение в срещата вкара Кисляк в 33-ата минута.


Първоначално нашите момчета започнаха добре двубоя през първите няколко минути и се опитаха да наложат натиск над противника, но това не даде резултат.

От 5-ата минута до края на първото полувреме тимът на Беларус тотално смачка "Трикольорите".

Момчетата на Бернд Щанге печелеха поне 85 процента от единоборствата, имаха по-чисти голови положения, и като цяло демонстрираха, че са по-класният отбор от своя противник.

В 7-ата минута беларусите имаха добра възможност за гол, но ударът на Путило мина на половин метър от нашата врата.

Само три минути по-късно домакините имаха ново голово положение, но шутът на Воронков срещна гредата.

При добавката Калачов реализира, но попадение нямаше, тъй като в ситуацията имаше засада.

В следващите минути натискът на домакините продължи и резултатът от  това не закъсня.

В 33-ата минута домакините успяха да открият резултата в своя полза. Стражът на нашите Владислав Стоянов успя да се намеси много добре след удар на Верховцов и да го отрази.

Топката обаче попадна в Кисляк, който отправи силен удар от малък ъгъл и в крайна сметка топката влезе във вратата на нашите.

До края на частта домакините имаха още няколко възможности за попадения, но в крайна сметка не успяха да се възползват от тях.

В 38-ата минута Владо Стоянов спаси вратата си от чист гол, след като отрази силен удар на Мартинович, а след намесата му топката се отби в гредата.

Нашите от своя страна играха наистина изключително безобразно през първата част и съвсем логично бяха губещи на почивката.

Беларусите притиснаха здраво нашите до края на частта, но така и не успяха да стигнат до повече попадения през първото полувреме.

На почивката и в двата лагера имаше смени. Лотар Матеус пусна в игра Цецо Генков, Боби Галчев и Манолев. Беларусите също направиха доста промени.

Нашите момчета заиграха доста по-добре през второто полувреме, отколкото се представиха през първото.

Иван Иванов и Ивелин Попов имаха възможности да реализират след удари с глава, но така и не успяха.

В 53-ата минута обаче Кисляк можеше да направи кошмара за нашите още по-голям, но топката срещна гредата след негов удар.

В следващите минути нашите донякъде успяваха да се противопоставят на домакините. В 75-ата минута обаче Кисляк бе много близо до втори гол за домакините, но ударът му мина встрани вратата. 

В 90-ата минута за пореден път гредата ни спаси, след като Апостол Попов сътвори безумен гаф, който позволи на домакините да стигнат до попадение, но само страхотната изява на Владо Стоянов ни спаси.

До края на мача домакините притиснаха здраво нашите момчета, но не успяха да стигнат до нов гол, въпреки че имаха още поне 1-2 положения. В крайна сметка загубихме от Беларус с 0:1.

Не може да не се отбележи, че само късметът и гредите попречиха на Беларус да стигне до по-убедителна победа.

БЕЛАРУС - БЪЛГАРИЯ 1:0
1:0 Кисляк 33'

БЕЛАРУС: Жевнов, Кулчий, Калачев, Юриевич, Мартинович, Трубило, Воронков, Шутов, Кисляк, Веровцов, Путило (Корниленко, Драгун, Жевнарчик, Нехайчик)

БЪЛГАРИЯ: Вл. Стоянов, Бандаловски (77-К.Стоянов), Иванов, Бодуров, Занев (46-Миланов), Янков (83-А.Попов), Георгиев, Ив. Стоянов (46-Манолев), Делев (46-Генков), Маркиньос (46-Димитров), Ив.Попов
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати