29 Март 2024 г. Петък

БСП прие предложението на премиера за "Бузлуджа"

2011-08-10 14:06:46

БСП прие хвърлената ръкавица от премиера Бойко Борисов за паметника „Бузлуджа“. 

Социалистите вече настояват държавата да прехвърли безвъзмездно собствеността върху паметника обратно на БСП. Да пуснат писмо, да си я вземат и да се оправят". 

Днес, въз основа на закона за държавната собственост, от БСП са внесли искането в областната администрация на Стара Загора, обяви секретарят на партията Антон Кутев. 

То е адресирано до министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев и е с копие до Бойко Борисов.

„Разчитам на мъжеството на Бойко Борисов да удържи на думата си и да ни върне паметника“, заяви от своя страна председателят на младежката организация на социалистите Явор Гечев.  

Младежката организация на БСП обяви, че веднага след като си получат обратно паметника, ще започнат дарителска кампания за набиране на средства за поддържането му. 

Включително ще бъдат използвани набирателна сметка и SMS-и.

Червените ще настояват и за оставката на областния управител на Стара Загора Йордан Николов заради несправяне със законовото задължение да се грижи и поддържа държавната собственост. 

Скандалът с петолъчката стана, след като областният управител на Стара Загора забрани със заповед от 27 юли подготвяната изненада за празненството на социалистите заради липсващите кабели и инсталации в паметника.

Антон Кутев тогава определи заповедта като „саботаж на честванията“ и се закани, че ако не им позволят да запалят звездата, ще осветят кабинета на премиера.

Младежите от партията все пак осветиха паметника по време на честванията на левицата, въпреки че през деня дори Бойко Борисов им забрани.

След това пък Йордан Николов се оплака, че социалистите са оставили нерегламентирано сметище.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати