26 Април 2024 г. Петък

Фамозен Манчестър Юнайтед показа на "шумните съседи" кой е номер 1

2011-08-07 15:57:41
Английският шампион Манчестър Юнайтед спечели трофея "Къмюнити Шийлд" след невероятен обрат срещу Манчестър Сити с 3:2.

Това е 19-ото отличие на "Червените дяволи" от тази надпревара, която се провежда преди старта на Висшата лига.

Българският нападател на Юнайтед Димитър Бербатов първоначално остана на резервната скамейка, но се появи в игра в 89-ата минута на мястото на Дани Уелбек.

Сър Алекс Фъргюсън иначе заложи на Де Хеа на вратата на своя тим, а освен това предпочете да пусне Уелбек като партньор на Руни в атаката.

Страхотен мач за Юнайтед направиха Луиш Нани, Том Клевърли и Крис Смолинг. Португалецът вкара два гола за успеха на своите - в 58-ата и 93-ата минути.

Смолинг се разписа в 52-ата минута, за да намали резултата, след като преди това Сити имаше предимство от две попадения, които бяха дело на Лескът и Джеко в 38-ата и 45-ата минути.


Двубоят започна много силно за Манчестър Юнайтед и "Червените дяволи" направиха няколко много опасни атаки през първите няколко минути.

Още в 3-ата минута Ашли Йънг отправи мощен удар, който обаче се отби в тялото на противников футболист.

Две минути по-късно пред отбора на сър Алекс се създаде нова добра възможност.

В полето на Сити се създаде истинско меле, от което обаче никой от футболистите на Юнайтед не успя да се възползва.

Постепенно играта се поизравни и "Гражданите" започнаха да поглеждат към вратата на Давид де Хеа.

В 15-ата минута Юнайтед стигна до добро голово положение. Крис Смолинг напредна по крилото и центрира, но Уейн Руни се размина на сантиметър с топката.

Седем минути по-късно Мика  Ричардс влезе брутално с бутоните напред в краката на Ашли Йънг и едва не контузи крилото на Юнайтед.

Той логично получи жълт картон за нарушението си.

С изпълнението на фаула се нагърби Уейн Руни, който се опита да намери далечния ъгъл. Малко обаче не му достигна да реализира.

Юнайтед продължи да действа по-опасно в атака. В 27-ата минута Нани и Дани Уелбек направиха страхотна комбинация.

Топката отиваше към младока след пас на португалеца, но Лескът се справи и спаси вратата си.

В 32-ата минута и пред Сити се откри доста добро голово положение, след като Коларов центрира, а след това Силва и Балотели играха с топката. Гол обаче така и не падна.

Три минути по-късно Луиш Нани отправи страхотен удар от фаул, след който топката мина само на сантиметри от страничната греда на Джо Хрт.

В 38-ата минута "Гражданите" успяха малко неочаквано да поведат в резултата.

Джолеън Лескът успя да засече страхотно центриране от фаул на Давид Силва и реализира.

Бранителят успя да се справи с Рио Фърдинанд във въздушния двубой и мушна топката в противниковата врата.

В добавеното време на първата част Юнайтед получи втори студен душ, след като Един Джеко удвои резултата в полза на Сити.

Босненецът отправи великолепен изстрел от дистанция, който влетя във вратата на "Червените дяволи".

Определено второто попадение може да бъде наречено съвсем спокойно вратарско, тъй като Де Хеа не се намеси никак добре в ситуацията и остави топката просто да влезе във вратата му.

Не може да не се отбележи, че предимството на "Гражданите" през първата част изобщо не отговаря на резултата.

На почивката сър Алекс Фъргюсън направи три смени в редиците си. Той извади от игра Майкъл Карик, Рио Фърдинанд и Неманя Видич. На техните места пусна Том Клевърли, Фил Джоунс и Джони Евънс.

Второто полувреме започна добре за Юнайтед и в 50-ата минута Дани Уелбек засече хубаво центриране на Том Клевърли, но топката излезе в аут.

В 51-ата минута все пак добрата игра на Юнайтед даде резултат и Крис Смолинг засече с крак центриране на Ашли Йънг от корнер.

Младокът се измъкна зад Джолеън Лескът и вкара топката във вратата на Харт.

В следващите минути темпото на игра се вдигна и "Червените дяволи" наложиха силен натиск над противника.

В 57-ата минута Юнайтед изравни резултата след великолепна комбинация.

Луиш Нани завърши страхотната комбинация от няколко подавания. Той получи страхотен извеждащ пас от Том Клевърли и от метър не пропусна да реализира .

Юнайтед продължи да притиска своя съперник и в 63-ата минута Уейн Руни отправи мощен удар в близкия ъгъл от няколко метра, но Харт спаси.

В 70-ата минута Руни направи страхотен пробив през центъра на терена и имаше възможност или да бие или да подаде на напокрития Ашли Йънг, но в последноя момент Лескът спря устрема му.

Не може да не се отбележи, че Юнайтед бе абсолютен господар на терена през второто полувреме.

В 75-ата минута Уейн Руни пропусна добра възможност да направи обрата в мача пълен, но изстрелът му от фаул срещна стената.

Три минути по-късно Адам Джонсън отправи истински снаряд от дистанция, но Давид де Хеа се намеси впечатляващо и спаси удара му, макар и с много мъка.

В 87-ата минута Де Хеа спаси страхотен удар на Ричардс с глава, но в ситуацията имаше и сигнал за нарушение.

Минута по-късно Джеко стреля от движение, но право в ръцете на стража на Манчестър Юнайтед. В 89-ата минута все пак Димитър Бербатов влезе в игра, появявайки се на мястото на Дани Уелбек.

В 90-ата минута Юнайтед имаше страхотна възможност да реши всичко в този мач, но ударът на Луиш Нани срещна тялото на противников бранител.

Минута по-късно Бербатов засече с глава центриране на Ашли Йънг, но топката бе висока за него и не се получи особено точен удар.

В добавените четири минути Юнайтед стигна до пълния обрат и крайния успех. Нани се възползва от фрапатна грешка на Венсан Компани.

Белгиецът, който бе последен в защитата, позволи на ибериеца да му отнеме топката, след което с лекота преодоля Джо Харт, за да реализира.

МАНЧЕСТЪР СИТИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:3
1:0 Лескът 38'
2:0 Джеко 45'
2:1 Смолинг 52' 
2:2 Нани 58'
2:3 Нани' 90+4'

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Ричардс, Компани, Лескът,  Коларов (73 - Клиши), Де Йонг, Туре, Силва, Милнър (67 - Джонсън), Балотели (59 - Бари), Джеко

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Смолинг, Фърдинанд (46 - Джоунс), Видич (46 - Евънс), Евра (72 - Рафаел), Нани, Карик (46 - Клевърли), Андерсон, Йънг, Руни, Уелбек (89 - Бербатов)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати