26 Април 2024 г. Петък

Данъчните затварят хотел и ресторант в Слънчев бряг

2011-08-07 15:52:06

Две новопостроени крила на хотел в "Слънчев бряг" и единият от ресторантите му ще бъдат затворени, съобщиха от НАП.

Причината е, че новите части на сградата и ресторантът не са направили задължителната категоризация по закон.

Целият персонал на хотела е бил нает на четиричасов работен ден.

Нови груби нарушения на трудовото законодателство са разкрили съвместните проверки на НАП и инспекцията по труда при продължаващите и снощи проверки в увеселителни заведения в "Слънчев бряг".

Бармани и сервитьори работят 24 часа без прекъсване, което е недопустимо по закон. Същите хора са били осигурявани по документи като заети на четиричасов работен ден.

Работодателите им ще бъдат глобени още утре и от НАП, и от инспекцията по труда.

Санкцията за неверни данни в осигурителните декларации стига до 5000 лева.

Доставките на алкохол, безалкохолни напитки и храни в нощните заведения в комплекса са извършвани без документи, не са издавани фактури, а покупките са финансирани с укрит оборот.

Възложена е проверка и на най-голямата борса в курорта за храни и напитки. Открити си доказателства, че борсата също укрива значителна част от приходите си.

Близо три пъти по-малко от действителния оборот отчитат на касовите си апарати нощните клубове и дискотеките в курортния комплекс "Слънчев бряг", информират от НАП.

Съвместните проверки на НАП, "Главна инспекция по труда", Комисията за защита на потребителите и Агенцията по храните продължават.

Приходите от вход и продажби в четири нощни клубове на плажа, ресторант и паркинг само за две нощи са достигнали близо 600 000 лв., което е три пъти повече от отчетеното на касовите апарати на заведенията през миналия уикенд.

През миналия летен сезон НАП подложи на открито данъчно наблюдение близо 80 от най-популярните нощни заведения по Черноморието.

За малко повече от месец "на светло" излязоха близо 4,5 млн. лв. укрит оборот.

След проверките всички фирми без изключение увеличиха месечните си вноски по ДДС в бюджета със средно 50 на сто, припомнят от агенцията.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати