Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Юни 7
Начало arrow Любопитно arrow Вилата от сериала "Перла" става бутиков хотел

Вилата от сериала "Перла" става бутиков хотел

  Print E-mail
2011-08-07 07:04:21
източник: dnes.bg

Красивата вила на брега на Босфора, където бе заснет турският сериал "Перла" с участието на Къванч Татлътуг и Сьонгюл Йоден в главните роли, ще бъде превърната в бутиков хотел.

Старинната вила е наречена на името на някогашния й собственик Абуд Ефенди и е смятана за една от най-красивите и скъпи вили на Босфора. Цената й е около 45 млн. долара.

Телевизионните сериали, част от които са заснети в богаташки вили, вече имат фенове по цял свят, които идват в Истанбул само за да видят местата, където се развива действието с участието на любимите им герои.

Първенство по интерес към обектите държат арабските туристи. Още докато сериалът "Перла" вървеше по екраните в арабските държави под името "Нур", тълпи от туристи идваха в Истанбул само за да снимат вилата отдалеч.

Предвид големия интерес хотелската верига "Кервансарай" наемаше вилата и когато в нея не се заснемаха сцени на сериала, организираше посещения за арабски туристи срещу 50 долара на човек.

Сега "Кервансарай" планира да превърне вилата в бутиков хотел. Управата се надява, че платежоспособни араби ще отсядат там при посещения в мегаполиса.

Вилата "Абуд Ефенди" е построена през 1835-1855 г. от арменския архитект Гарабед Балян за банкер на име Алтунизаде Неджип Бей, съобщава БТА.

През 1858 г. тя е била наета от френския барон Вандьовр, който живее 40 години в нея. През 1900 г. сириецът Мехмед Абуд Ефенди купува вилата, където семейството му живее до 1981 г. След това неин собственик става Исмаил Йоздоюран, собственик на фирмата Салат ягларъ, който притежава вилата и до днес.

Освен централния корпус, вилата има сервизни помещения, два пристана и собствен плаж. 

  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Любопитно
  Новини Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модерните ...
  Новини Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът има ...
  Новини 40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът ...
  Новини Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайци, ...
  Новини През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?