24 Април 2024 г. Сряда

ГЕРБ: На изборите ще сме първи

2011-08-05 08:12:46
Тръгваме с нагласата и амбицията, че ще сме първи на изборите. Това заяви пред журналисти председателят на предизборния щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. 

Той заедно със зам.-председателя на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова и зам.-шефа на предизборния щаб на партията Цветомир Паунов подадоха документи за регистрация на управляващата партия за участие в президентските избори. 

Партията вече е наясно с имената на кандидатпрезидентската двойка, но засега няма да ги обявява, посочи Цветанов. Основният опонент на ГЕРБ на предстоящите избори е БСП, категоричен е Цветанов. 

В това, че ГЕРБ бяха първи при подаването на документите в ЦИК, той разчете символиката като резултат за вота през есента. 

„Винаги се съобразяваме с младежкия дух и ентусиазъм и спазваме традицията още от 2007 г. първи да подаваме документи за регистрация в ЦИК. От тогава до сега винаги сме били първа политическа сила и се надявам, че в това също има някаква символика“, разясни Цветанов. 

ГЕРБ ще води прагматична кампания в полза на обществото и кандидатите и за президентския, и за местния вот и ще представи добри политики, каза още той. 

Докато ГЕРБ подаваха документи, в ЦИК дойдоха представители на "Атака", водени от номинираните за президент и вицепрезидент Волен Сидеров и Павел Шопов. Малко по-късно пристигнаха и представители на инициативен комитет за издигане кандидатурата на Меглена Кунева. 

Междувременно в ЦИК, облечен със сако, под което носеше само долно бельо, се появи Юзеир Юзеиров, председател на нерегистрираната у нас Мюсюлманска партия. 

Той обясни странния си вид като протест срещу отказа на ЦИК да приеме събраните подписи за издигането на брат му Али Юзеиров като кандидат за държавен глава. 

След острото недоволство на Волен Сидеров охрана на ЦИК го изведе от сградата.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати