19 Април 2024 г. Петък

Карат ли се, виновниците ги махам!

2011-08-05 08:11:05

Премиерът Бойко Борисов очаква “Лукойл“ да монтира нужните измервателни уреди до декември. 

В интервю за Нова телевизия той увери, че в правителството няма разногласия и появилите се информации за конфликт между двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов по темата са инсинуация. 

"В момента, в който усетя, че има подобно нещо, виновниците ще ги махна. Ма веднага и незабавно! И те го знаят прекрасно. В момента, в който някой се обяви срещу свой колега, ще го махна", отсече премиерът и добави, че диалогът между вицепремиерите е много добър. 

Относно решението за отнемането на лиценза на „Лукойл“ премиерът обясни, че има план – борбата срещу сивата икономика изисква всички да имат необходимите измервателни уреди и да са свързани с НАП и Агенция "Митници". 

Година и половина след издаването на тази наредба от "Лукойл" нямат част от съоръженията и затова има един план – отнемане на лиценза, мотивира се Борисов. 

“До началото на декември ще се справят, завчера имах поръчан разговор с президента на “Лукойл“ Вагит Алекперов на включен телефон, присъстваха Дянков и Трайков. Той човекът се извини за това, което са ни причинили с всичките тези забавяния. Увери, че в края на септември инвестицията за около 1 млрд. лева ще бъде направена и най-късно до декември ще могат да сложат измервателните уреди“, обясни Борисов. 

Той е категоричен, че вече правителството работи 100%. 

„Министрите, зам.-министрите между отделните министерства се сработиха екипите, особено по еврофондовете. Диалогът между вицепремиерите е много добър. 
Явно няма къде да ни намерят кусур и търсят лични дрязги. 

С изключение на жените на Дянков, Цветанов и на Вежди Рашидов, аз не познавам семействата на министрите. Това са строго избрани от мен професионали в дадените теми, ние нямаме нищо лично в отношенията”, каза Борисов. 

„Що да не се кандидатирам за президент, аз нямам ли права. На мен ми е забранено да се кандидатирам от години за президент– защо?“, попита риторично премиерът в отговор на въпрос за президентските избори.

Той отново обяви, че няма да се кандидатира и номинацията на ГЕРБ ще бъде обявена на 4 септември. 

„Като дойдат президентски избори, настава една истерия – ще се кандидатирате ли. Питам защо и кой го е толкова страх. На предишните президентски избори бях кмет и пак беше същата истерия”, каза още Борисов. 

Премиерът подчерта, че е доволен от работата на Росен Плевнелиев като министър и отказа повече коментар по темата. 

Борисов отново се обяви против даренията, които се получават в МВР. 

“Бюджетът на държавата трябва да покрива всички необходимости на МВР, защото около даренията има спекулации. Така че съм се произнесъл по темата“, каза той и допълни, че бюджетът на полицията не е най-голям и се дават повече пари за образование и здравеопазване. 

А за натирения от МВР полицай, осветлил даренията в силовото ведомство, след което е бил принуден да напусне, Борисов поръчал на шефа на СДВР да даде пресконференция и да обясни за случая. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати