19 Април 2024 г. Петък

Драма с дузпи изхвърли Левски от Лига Европа

2011-08-05 06:27:40
Левски записа нова срамна страница в историята си, след като словаците от Спартак Търнава отстраниха "сините" след продължения и дузпи 2:1 (5:4) още в третия предварителен кръг на Лига Европа. 

Левски започна страхотно мача и успя да вкара в 11-ата минута чрез Сьорд Арс, но през второто полувреме футболистите на Георги Иванов-Гонзо бяха неузнаваемо слаби и с два гола на Томачек словаците стигнаха до продължения и дузпи.

В грешник за Левски се превърна Христо Йовов, който единствен не успя да вкара от бялата точка.

Така след резилите в последните години срещу Тампере, БАТЕ (Борисов), Жилина и Дебрецен, днес Левски отново удари дъното в историята на евромачовете си. Каквото и да се каже за тази срамна загуба на "сините" ще бъде малко. 

Най-красноречиви и обективни за играта на Левски бяха комичните отигравания на част от футболистите на Гонзо, които в определени моменти от мача не можеха да си дадат три паса. 

Словаците започнаха много мощно срещата и натиснаха левскарите в собствената им половина в първите минути. Вискочил стреля силно, но за щастие топката мина над вратата на Илиев. Българите обаче бързо изнесоха играта в по-предни позиции и стигнаха до сериозно положение.
 
В 8-ата минута Христо Йовов пусна хитро топката към Дани Младенов, който се озова сам срещу Рашка на границата на малкото наказателно поле, но бе затворен от защитник на Спартак и не успя да нанесе удар. 

Три минути по-късно Левски вкара. Дани Младенов направи перфектно центриране отляво и качи топката на главата на Арс, който от близо опъна мрежата за 0:1. В 14-ата минута Пламен Илиев спаси "сините", след като отрази много силен удар на Томачек. 

Малко по-късно Младенов се освободи отляво, напредна до дъгата на наказателното поле и стреля, но Рашка без проблем спаси. Към края на полувремето словаците се активизираха, но за щастие не успяха да преодолеят Илиев, след като Грос с глава отблизо стреля в аут. 

В 38-ата минута словаците скочиха за дузпа за театрално падане на Вискочил в наказателното поле, но правилно такава не бе отсъдена. 

Второто полувреме започна с контузия на Йордан Милиев и детинска грешка в защитата на Левски, което доведе до изравняване. Томачек получи топката на дузпата и със свиреп шут простреля Илиев за 1:1. 

Малко по-късно Владо Гаджев можеше да опъне мрежата на словаците, но топката мина над гредата. В 57-ата минута резервата Даниел Димов събори Кархан в наказателното поле на Левски и съдията Хенри Йонсен свири дузпа. Зад топката застана Томачек и не сгреши - 2:1. 

В тези минути футболистите на Левски бяха тотално объркаха и се наложи Георги Иванов-Гонзо да им подвикне от резервната скамейка. В 65-ата минута Пламен Илиев спаси Левски от трети гол, след като отрази удар с глава на Кархан. 

Три минути по-късно Иван Цветков стреля мощно, но топката мина до дясната греда на словаците. До края на редовното време словаците натиснаха, но не успяха да вкарат трети гол и се стигна до продължения. 

Те започнаха с втори жълт и респективно червен картон за Карнота от състава на Спартак. В 101-ата минута обаче Сержиньо Грийн направи безумна глупост и след гаменски удар срещу Томачек си изпроси директен червен картон. 

Малко по-късно словаците удариха гредата чрез Томачек. Левски пък можеше да реши всичко, но Райков пропусна от чиста позиция. Така се стигна до дузпи. Христо Йовов застана пръв зад бялата точка, но пропусна. 

След него вкараха Арс, Гаджев, Калво и Райков, но от словаците всички бяха точни и отстраниха "сините" от Лига Европа.

СПАРТАК - ЛЕВСКИ 2:1 (5:4 след дузпи)
0:1 Арш (10)
1:1 Томачек (52)
2:1 Томачек (59-дузпа)

При дузпите:

Йовов - пропуска
Кархан - гол

Арс - гол
Ханзел - гол

Гаджев - гол
Прохазка - гол

Калво - гол
Томачек - гол

Райков - гол
Качшак - гол

СПАРТАК ТЪРНАВА: Рашка, Ханзел, Грос, Кубски, Кархан, Кашчак, Бичак (75-Гогулак (120-Сипрус)), Чарнота, Вискочил, Прохазка, Томачек

ЛЕВСКИ: Илиев, Мюлдер, Милиев (51-Димов), Рисп, Старокин, Грийн, Гаджев, Младенов (100-Райков), Йовов, Цветков (69-Калво), Арс
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати