26 Април 2024 г. Петък

Нахално било Лили Иванова да се оплаква на премиера

2011-08-02 07:44:55

Безспорно групата „Лукойл” е най-големият данъкоплатец в България, но това не ги поставя над закона. Това заяви пред Нова телевизия шефът на НАП Красимир Стефанов. 

„След като стана проблемът с лиценза, аз възложих на моите анализатори да направят една бърза сметка за първите шест месеца какво е внесла цялата група. Това, което ми казаха, е, че 13% от общите приходи на НАП и Агенция „Митници” ги внася групата „Лукойл”. Това със сигурност е над милиард“, заяви данъчен №1. 

Според него хазната няма да бъде лишена от тези приходи, „защото по принцип пазарната ниша не търпи празноти“. „Така че нека да видим, нека да мине поне един месец и да видим“, добави Стефанов. 

Той отчете, че в последните 2 месеца НАП е предприела множество мерки по отношение на цялостната контролна дейност и изцяло както и в ДДС измамите, с което по думите му е удовлетворил желанието на вицепремиера Симеон Дянков. 

По отношение на събираемостта към 31 юли са събрани 7 млрд. и 100 млн. лв., което е с 458 млн. повече, отколкото за същия период на миналата година. 

„От 31 май докъм 31 юли сме наваксали с 50 млн. изоставането, което предвиждахме в годишен аспект, което се дължи изцяло на контролните дейности, предприети от НАП и най-вече по повод на трудовото и осигурителното законодателство“, похвали се Стефанов.  

За два месеца е наваксано очакваното неизпълнение, което сега било 572 млн. лева, като то се дължало на грешно планирани осигурителни вноски, които са в размер на 320 млн. лева. 

"При последната акция, която направихме с МВР и прокуратурата в три столични заведения, хванахме 50 милиона лева. Всички доставки на акцизни стоки бяха без документи, служителите, които работят там, са на минимална работна заплата. Алкохолът, който се продава в тези заведения, е без акциз, без ДДС, без нищо. Тези, които сключват договори на минимална работна заплата, също спомагат за укриването на данъци", заяви Стефанов. 

Той допълни, че за фолкизпълнителите за 10 месеца на 2010 г. от двете заведения са изплатени 360 000 общо хонорари, от които 100 000 лв. са по банков път и са фактурирани, 260 000 лв. са раздадени на ръка. Най-големият изплатен хонорар бил в размер на 12 хил. лева.

Стефанов съобщи още, че в момента тече ревизия на Лили Иванова. 

„Четох, че Лили Иванова щяла да ходи при премиера другата седмица или тази седмица да се оплаква от данъчните. Според мен това е малко... как да кажа... нахално. В друга държава, особено такива знаменити личности, ако ги хванат, че укриват данъци, мястото им е на друго място“, отсече Стефанов. 

„Аз не казвам, че тя укрива данъци, но със сигурност има проблеми“, добави той и отказа повече подробности по случая.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати