24 Април 2024 г. Сряда

Лукойл ще работи все едно е с лиценз, призна Танов

2011-08-02 06:54:39

"Лукойл" ще работи все едно че има лиценз, докато съдът се произнесе. Това стана ясно от коментар на шефа на Митниците Ваньо Танов пред bTV. 

Той беше категоричен, че от рафинерията може да излиза гориво по начина, по който е било преди отнемането на лиценза. 

Думите на шефа на Танов се различават от вчерашния му коментар след решението на Софийския административен съд да спре предварителното изпълнение на Агенция "Митници" за отнемане на лиценза на компанията. Тогава той заяви, че ситуацията остава непроменена.

"Още днес ще обжалваме решението на съда, с което беше върнат лицензът на "Лукойл", заяви тази сутрин Ваньо Танов. 

Той е категоричен, че няма никакви пропуски по отношение на законността на акта за отнемане на лиценза на рафинерията. 

"Може би съдът е взел решението си по целесъобразност или това е политическо решение", коментира шефът на Агенция "Митници".

Ваньо Танов е категоричен, че законът е бил спазен, когато е издаден актът срещу "Лукойл".

"За година и половина сме направили 4 проверки и всеки път сме ги предупреждавали с протоколи да сложат измервателните уреди. Това е акт, който казва на всички, че трябва да спазват закона. Има много други фирми, които не са в по-добро финансово състояние, но монтираха измервателните уреди", отсече Ваньо Танов. 

Шефът на митниците обясни, че е уведомил министър Дянков и премиера за решението на съда и за следващите действия, които ще бъдат предприети от страна на Агенция "Митници".

"Премиерът ми е казал, че трябва да прилагам закона еднакво към всички фирми. Това е политиката на правителството. България трябва да е правова държава. Не съм притеснен, защото упражнявам политиката на правителството", коментира още Ваньо Танов.

Много е важно да се сложат измервателните уреди в рафинерията, за да отпаднат всякакви съмнения, които са трупани с години, добави той. 

По думите му това ще стане до гледането на делото по същество.

"Ако рафинерията не се приведе в съответствие, ще извършим нова проверка и отново ще отнемем лиценза. Така че единствената задача на "Лукойл" е да положи усилия да се приведе в съответствие", заяви Ваньо Танов.

Според него целта не е да спре работата на "Лукойл", а да се приведе в съответствие със законовите изисквания. 

Какво значи да процъфти търговията на черно, опроверга Танов твърдението, че с отнемането на лиценза на "Лукойл" е възможно да се разрасне сивата икономика.

Според него е възможно да има спекулативно увеличаване на цената, но можело да се случи и обратното. Ако не работи рафинерията, други фирми можели да заемат мястото на "Лукойл" и да предлагат по-атрактивни цени.

"Аз мисля, че държавата ще победи. На "Лукойл им е ясно, че няма как да спечелят това дело, ако не са изпълнили закона", допълни Ваньо Танов.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати