Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Четвъртък
Дек 5
Начало arrow България arrow Съдът върна лиценза на "Лукойл". Засега

Съдът върна лиценза на "Лукойл". Засега

  Print E-mail
2011-08-01 14:58:45
източник: dnes.bg

Софийският административен съд спря предварителното изпълнение на решение от 22 юли на директора на Агенция "Митници", с което е отнет лицензът на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД за управление на данъчен склад за производство и складиране на акцизни стоки, съобщиха от съда. 

Заключението на магистратите дойде след жалба, подадена от компанията.

Изпълнението се спира до приключване на съдебното производство по обжалване на решението.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните. 

Съдът е преценил, че са налице достатъчно доказателства, обуславящи извода, че предварителното изпълнение ще причини на „Лукойл” значителна или трудно поправима вреда по смисъла на закона и е по-добре, докато компанията води дела с митниците, да разполага с лиценз. 

Магистратите са се съобразили и с обстоятелството, че компанията е лицензиран складодържател и по отношение на него е приложим режимът на отложено плащане на акциз. 

За „връщането“ на лиценза е повлияло и обстоятелството, че са сключени договори с „Холдинг БДЖ” ЕАД и „Столичен транспорт” ЕАД, по силата на които жалбоподателят е доставчик на дизелово гориво. 

Представено е и писмо от „Бългериан Авиейшън Груп”, от което било видно, че не съществуват алтернативни източници за доставка на авиационни горива. 

"Ситуацията остава непроменена“, заяви пред БНР шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

„Това решение е на първа инстанция и ние ще го обжалваме. "Лукойл" все още не може да работи като митнически склад", категоричен е Митничар №1. Всички суровини, които използват, могат да си ги купуват с платен акциз, да произвеждат и да си вършат дейността, заяви директорът на Агенция "Митници". 

С негово решение от 22 юли се прекрати действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал "Росенец" на лицензирания складодържател "Лукойл Нефтохим Бургас" АД. 

Причината беше, че не са спазени законовите изисквания и не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара. 

Относно възможността за преговори с "Лукойл Нефтохим" директорът на Агенция „Митници”Тука няма преговори, тука има изпълнение или неизпълнение на законови изисквания“.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини На 30 ноември почитаме паметта на свети апостол Андрей Първозвани. Андрей е ученик на Христос, един от Дванадесетте апостоли, брат на апостол Петър.Разпънат е на кръст в гръцкия град Петра. ...
  Новини На пленум на ВСС Иван Гешев беше повторно избран за главен прокурор с гласа 20 "за" и 4 "против".Заседанието имаше две точки. Едната бе обсъждане на указа на президента, а ...
  Новини "Преди малко, на 83 годишна възраст във Военна болница почина професор Юлиан Вучков", написа във "Фейсбук" Мартин Карбовски."Бог да те прости, професоре, за мен беше ...
  Новини В 10 ч. и 50 мин. е есенното равноденствие и започва астрономическата есен. Преди обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от запад облачността ще се увеличава и ...
  Новини Снимка: Димитър Кьосемарлиев - Ипрезидентът Румен Радев използва социалните мрежи, за да честити годишнината от обявяването на независимост на България. - - "И преди столетие, и днес независима ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?