Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Август 18
Начало arrow България arrow Съдът върна лиценза на "Лукойл". Засега

Съдът върна лиценза на "Лукойл". Засега

  Print E-mail
2011-08-01 14:58:45
източник: dnes.bg

Софийският административен съд спря предварителното изпълнение на решение от 22 юли на директора на Агенция "Митници", с което е отнет лицензът на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД за управление на данъчен склад за производство и складиране на акцизни стоки, съобщиха от съда. 

Заключението на магистратите дойде след жалба, подадена от компанията.

Изпълнението се спира до приключване на съдебното производство по обжалване на решението.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването му на страните. 

Съдът е преценил, че са налице достатъчно доказателства, обуславящи извода, че предварителното изпълнение ще причини на „Лукойл” значителна или трудно поправима вреда по смисъла на закона и е по-добре, докато компанията води дела с митниците, да разполага с лиценз. 

Магистратите са се съобразили и с обстоятелството, че компанията е лицензиран складодържател и по отношение на него е приложим режимът на отложено плащане на акциз. 

За „връщането“ на лиценза е повлияло и обстоятелството, че са сключени договори с „Холдинг БДЖ” ЕАД и „Столичен транспорт” ЕАД, по силата на които жалбоподателят е доставчик на дизелово гориво. 

Представено е и писмо от „Бългериан Авиейшън Груп”, от което било видно, че не съществуват алтернативни източници за доставка на авиационни горива. 

"Ситуацията остава непроменена“, заяви пред БНР шефът на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

„Това решение е на първа инстанция и ние ще го обжалваме. "Лукойл" все още не може да работи като митнически склад", категоричен е Митничар №1. Всички суровини, които използват, могат да си ги купуват с платен акциз, да произвеждат и да си вършат дейността, заяви директорът на Агенция "Митници". 

С негово решение от 22 юли се прекрати действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал "Росенец" на лицензирания складодържател "Лукойл Нефтохим Бургас" АД. 

Причината беше, че не са спазени законовите изисквания и не са монтирани задължителните измервателни уреди, които да отчитат точните количества горива, пуснати на пазара. 

Относно възможността за преговори с "Лукойл Нефтохим" директорът на Агенция „Митници”Тука няма преговори, тука има изпълнение или неизпълнение на законови изисквания“.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория България
  Новини  Когато Италия се пречупва под напора на фашистите през Втората световна война, изниква един огромен въпрос. Кое е това нещо в Италия, което трябва да се унищожи, за да се сломи духа на хората, ...
  Новини "Точно нашето поколение седеше и гледаше как се налива бетон по плажа, как престъпниците облякоха костюми, купиха си медии и сега дават интервюта в тях. При цялата ...
  Новини България празнува 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.Светският празник за Св. Св. Кирил и Методий, който се развива като специфично българско явление, ...
  Новини Общо 591 села в страната са без население или  в тях са останали да живеят до 9 души. Това означава, че малко над 10% от селата ще изчезнат съвсем скоро, защото са обезлюдени. - - В края на ...
  Новини Днес, 1 май, отбелязваме Международния ден на труда. Той се чества предимно от левите движения и партии в някои страни.Историята на празника се свързва с работническото движение през ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  За кого ще гласувате на евроизборите?